Бившата на Слави - Маги Ангелова разкри тактика срещу страха да бъдеш отхвърлен! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/bivshata-na-slavi-magi-angelova-razkri-taktika-sreshtu-straha-da-badesh-othvarlen-vizh-tuk/51358 Goreshto.net
Бившата на Слави - Маги Ангелова разкри тактика срещу страха да бъдеш отхвърлен! (виж тук)

Маги Ангелова разкри какво да правим при тревожност и страх от реакциите на околните!

Психоложката Маги Ангелова, която е голямата любов на шоумена Слави Трифонов, даде безплатен урок в мрежата. А именно една вечно работеща тактика, която да ни помогне срещу страха от отхвърляне и тревожността:

"Една тактика свързана със социалната тревожност и страха от отхвърляне, която ти дава директен метод за справяне със ситуациите, които те притесняват...

Социалната тревожност е много повече от срамежливост и притеснителност в присъствието на други хора, противно на това, което си мислят нашите приятели и роднини. "Тя е по-притеснителна", " Те е по-срамежлива" и всички тези неща, които си чувала не веднъж... Истината е, че често околните просто няма как да ни разберат. Тя е травмираща и води до пропуснати професионални възможности и провалени романтични отношения. За хората със социална тревожност е много трудно да се сближат с нови хора и да скъсят дистанцията. Поради това те, съвсем естествено, имат по-малко приятели и не могат да разчитат на този жизненоважен източник на удоволствие и подкрепа, какъвто могат да бъдат социалните контакти. Ако и за теб, това е било проблем в дадени ситуации, ти давам тази проста тактика, която ще е твоя приятел и ще ти помага да се чувстваш много по-добре. Проявите на вежливост, интерес към другия или подкрепа на някого в нужда , ще ти помогнат като се противопоставят на негативните първични социални очаквания и създават позитивни очаквания и позитивно възприемане на теб в околната среда. Това помага за намаляване на нивото на социална тревожност и намалява вероятността от отбягване на социалните ситуации. Винаги има с какво да помогнеш в дадена компания или пък да се поинересуваш от другите за това с какво се занимават, какво ги вълнува в момента най-много, какво ги задвижва в живота и т.н.", съветва Маги Ангелова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.