Бившият мъж на Деси Зидарова захранвал с дрога разбитата от ГДБОП наркобанда в Бургас

Върнал се към наркобизнеса след предсрочното му излизане от затвора

https://goreshto.net/novini/bivshiyat-mazh-na-desi-zidarova-zahranval-s-droga-razbitata-ot-gdbop-narkobanda-v-burgas-5/135982 Goreshto.net
Бившият мъж на Деси Зидарова захранвал с дрога разбитата от ГДБОП наркобанда в Бургас

Върнал се към наркобизнеса след предсрочното му излизане от затвора

Екссъпругът на популярната манекенка и актриса Деси Зидарова – Михаил Младжов, е снабдявал с амфетамин и кокаин разбитата преди дни от ГДБОП наркобанда. Припомняме, че през отминалия уикенд при спецоперация на ченгетата, проведена едновременно в София, Стара Загора, Варна и Бургас, бяха арестувани четирима души и конфискувани 12 кг марихуана, 2,3 кг амфетамин и над 30 г кокаин.

 

Като бос на ударената наркобанда криминалистите сочат 35-годишния бургазлия Стоил Тошев. Мъжът често пътувал от Бургас до София, Варна и Стара Загора със семейството си, докато автомобилът му бил пълен с наркотици. Според разследващите Стоил е зареждал марихуаната от Варна и е купувал на едро амфетамин и кокаин от София с посредничеството на Михаил Младжов.

До този момент обаче 44-годишният бивш съпруг на Деси Зидарова не е сред задържаните, като неговата съпричастност към наркоорганизацията на Стоил Тошев все още се уточнява. Възможно е Младжов да приеме ролята на защитен свидетел срещу наркосдружението. При обиск в дома му в София, проведен на 6 юни рано сутринта, ченгетата не са открили нищо подозрително. Младжов е признал за комуникацията си с арестувания Стоил Тошев по мобилни приложения, но твърдял, че се познават отпреди години от плажовете в Слънчев бряг и нямал никаква съвместна дейност с него – разменяли си единствено смешни видеоклипове от социалните мрежи.

 

Според запознат обаче Мишо Младжов от години е продавал на едро амфетамин и кокаин на Стоил Тошев, като съвместният им бизнес не секнал дори след влизането му в затвора. Смята се, че докато Младжов е търкал наровете на пандиза, ролята на диспечер на дрогата е изпълнявал негов приближен на име Владимир. За ченгетата все още остава загадка откъде Мишо Младжов зарежда на едро кокаин и амфетамин с високо качество, които впоследствие препродава на клиенти от цяла България.

 

За последно Младжов бе арестуван през пролетта на 2022 г. при зрелищна акция на ГДПОБ на бул. „България“ в София. Тогава от МВР се похвалиха, че са заловили контролирана наркопратка и заради това се е наложило да реализират спецоперацията насред оживеното кръстовище на правителственото трасе с бул. „Тодор Каблешков“. Сред закопчаните с Михаил Младжов бяха четирима граждани на Северна Македония, пристигнали от Куманово, за да купят 110 кг. амфетамин. Македонците обаче били поставени под постоянно полицейско наблюдение, а дни по-късно, когато съседите си уредили среща с Младжов на подземния паркинг на търговския център „България“, антимафиотите ги закопчали. Веднага след зрелищния наркоарест на Младжов, той бе въдворен в затвора, за да излежи стара 18-месечна присъда за разпространение на наркотици. Тази пролет бившият мъж на Деси Зидарова излезе от затвора, където прекара малко повече от 2 години.

 

Михаил Младжов, който е кумец на показно застреляния миналата пролет в имението си в ЮАР наркомафиот Красимир Каменов – Къро и дълги години ръководеше паркингите на ВИС-2 в София, преди да бъде уличен в кражба на пари и разжалван, влезе в криминалните хроники през далечната 2012 г. Тогава той беше арестуван на магистрала „Тракия“ с над 200 грама кокаин. Дрогата беше скрита в детското столче на едно от децата на Младжов и Зидарова. След акцията Младжов беше обвинен за притежание и разпространение на наркотици, а по време на гледането на марката му за неотклонение стана ясно, че и преди е бил задържан за трафик на дрога. Прокуратурата предостави справка за висящите производства срещу него, от която става ясно, че през юни 2012 г. срещу него е образувана друга преписка за наркотици – за трафик на хероин.

 

Ако Михаил Младжов бъде привлечен сред обвиняемите като част от престъпната група на Стоил Тошев за трафик и разпространение на наркотици, то той рискува нова присъда като член на наркобанда, която предвижда между 4 и 6 години затвор. Същевременно от МВР съобщиха, че издирват още двама мъже като част от престъпната група на 35-годишния Стоил, който е въдворен за постоянно в бургаския арест.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.