Bloomberg: Основаният от българина Атанас Бостанджиев инвестиционен фонд Gemcorp с грандиозна експанзия в Близкия Изток

Базираната в Лондон компания предстои да разкрие търговски офис в Абу Даби до края на годината и привлече бившия търговски комисар на Обединеното кралство Саймън Пени

https://goreshto.net/novini/bloomberg-osnovaniyat-ot-balgarina-atanas-bostandzhiev-investicionen-fond-gemcorp-s-grandiozna-ekspanziya-v-blizkiya-iztok-4/130483 Goreshto.net
Bloomberg: Основаният от българина Атанас Бостанджиев инвестиционен фонд Gemcorp с грандиозна експанзия в Близкия Изток

Базираната в Лондон компания предстои да разкрие търговски офис в Абу Даби до края на годината и привлече бившия търговски комисар на Обединеното кралство Саймън Пени

Фокусираният върху развиващите се пазари хедж фонд Gemcorp, основан от българина Атанас Бостанджиев, ще разкрие собствено представителство в Обединените арабски емирства, където планира да назначи 15 висококвалифицирани финансови експерти в рамките на настоящата година, съобщава една от най-големите световни икономически медии Bloomberg.

 

Базираният там нов офис ще разшири и задълбочи възможностите за инвестиции в Африка и други пазари, които тепърва ще привличат вниманието на инвеститорите от цял свят, подчертава агенцията.

 

Основен акцент в работата на представителството на Gemcorp в Емирствата ще бъде фокусът върху частното кредитиране — сравнително нов клас активи в региона, отбелязващ истинска експлозия  сред финансовите мениджъри по цял свят.

 

Хедж фондът, който управлява активи, възлизащи на приблизително 1,2 милиарда долара, вече разкри свое представителство в съседство с Дубай. Миналата година лично Атанас Бостанджиев привлече бившия търговски комисар на Обединеното кралство за  Близкия изток Саймън Пени, за да стартира операциите си в региона.

 

Така Gemcorp се присъединява към лидерите във финансовия сектор, отворили свои представителства в Абу Даби, където към декември 2023 г. функционират 1825 фонда. Това е ръст с близо една трета спрямо 2022 г., отбелязва Bloomberg. За свободната финансова зона на Емирствата анализаторите твърдят, че е най-бързо разрастващият се икономически и финансов център в региона за последните две години.

 

Основаният от Атанас Бостанджиев хедж фонд застава редом с едни от най-влиятелните световни финансови играчи, отговаряйки на най-съвременните тенденции в сектора. Brevan Howard Asset Management наскоро превърна Абу Даби в най-големия си център за рискови инвестиции, който управлява активи за приблизително 10 милиарда долара, увеличавайки локалния си финансов екип до над 80 експерти. Goldman Sachs Group Inc., Rothschild & Co. и Morgan Stanley са сред другите глобални финансови компании, които отвориха офиси в Емирството.

 

Bloomberg изтъква, че в допълнение към експанзията си в ОАЕ, Gemcorp планира да привлече над 1 милиард долара външни инвестиции в Саудитска Арабия, които ще бъдат достъпни както за глобални, така и за местни инвеститори.

 

Агенцията припомня, че Атанас Бостанджиев е сред водещите имена на световната финансова сцена, който основава Gemcorp през 2014 г. и ръководи инвестиционни стратегии, вариращи от директно кредитиране, търговия, финанси, частен капитал, както и опортюнистичен кредит и макро търговия.

Източник: bloomberg.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.