Бомба: Венци Мицов защити "дебелия" Каракачанов! (виж как изригна)

https://goreshto.net/interesno/bomba-venci-micov-zashtiti-debeliya-karakachanov-vizh-kak-izrigna/51043 Goreshto.net
Бомба: Венци Мицов защити "дебелия" Каракачанов! (виж как изригна)

Венци Мицов е категоричен, че обидите на външен вид са най-големият абсурд!

Музикантът и общественик Венци Мицов взриви мрежата със... защитата си към министър Каракачанов. Уточняваме обаче, че това, от което Мицов го защити, са само и единствено нападките по отношение на дебелина и визия. Ето какво заяви той:

"От вчера наблюдавам един нов феномен - снимка на военния министър и лидер на ВМРО Каракачанов, която се споделя масово и коментарите са единодушни и категорични.

И те са свързани не с друго, а с факта, че министъра в последните години има, как да кажа... А бе категорично има проблеми с наднорменото тегло. Сега... Интересното е, че срещам тези коментари не просто у обикновени хора, които са свикнали да се подиграват на външен вид. Странното е, че виждам подобни коментари у видни либерални опиниънмейкъри, които, нали, се борят за толерантност, за приемане на различните, за това да не съдим някого заради това как изглежда и как се определя. Самият аз никак не съм фен нито на ВМРО, нито на Каракачанов, нито на ОП, нито на управляващата коалиция. Смятам, че политиката им е вредна, че ВМРО играят по линията на популизма, че някои от идеите им биха ме изкарали на улична интифада (особено пълната им тъпотия за наборна военна служба), но искам да кажа друго. Скъпи приятели и неприятели. Да се подигравате с външния вид на един човек, па макар и да ви е политически враг, показва, че има проблем. И този проблем сте вие. Не статуквото. Не управлението. Вие сте за спешен ремонт. Това, че Каракачанов е враг на либералите значи ли, че либералите трябва да влизат в същата лексика? Не, това означава, че либералите ни не са никакви либерали.

Спомнете си - плюхте ли на "дебел" различни политици - Лиляна Павлова, Александър Божков, Александър Йорданов, Фидосова? А, като ги плюехте, плюехте ли политиката им? Или това, че са дебели?

У нас думата "дебел" е присъда. В народопсихологията ни явно е залегнало някакво правило - "дебел=урод". Без значение дали някой е дебел заради болест или заради системно преяждане. Дебел означава непременно корумпиран - "оял се е от власт". Дебел означава и че не можеш нищо никому да кажеш - "ти вземи да отслабнеш, па тогава давай акъл". Дебел за вас, скъпи приятели, означава човек, който, ако можете, бихте убили. Или пратили някъде, за да не го гледате. И тук идва проблем номер 2. Когато плюете министри и политици не заради политиката им, а заради това, че имат шкембе, то вие се превръщате в тях. И даже в нещо по - лошо. Вие се превръщате в полезните идиоти, които пречат на каквато и да е кауза. Този пост не е в защита на Каракачанов, на ВМРО, на ОП и на управляващите. Не, управляващите трябва да си тръгнат, защото всеки ден се появяват все повече доказателства, че управлението им става вредно. Не, че онова, което ще дойде след това няма да е вредно. Но този пост е написан, за да ни покаже, че и ние си заслужаваме да ни управляват такива хора. Защото, ако се изправим някъде и ни попитам за аргументите ни за смяна на управлението, ние ще измучим..."ъъъ, ами тоя е дебел, а оня - грозен". И с това ще приключи гражданската ни смисленост.

С това приключвам. Аз съм дебел! За няколкогодишното си присъствие в публичното пространство чувах това за себе си хиляди пъти. Случвало ми се е дори хора, с които съм в прекрасни отношения, когато не видят, че съм близо до тях, да попитат някой в съседство - "а бе, оная свиня къде е, че трябва да го питам нещо".

Оставете ме мен. Вижте себе си. И ако си мислите, че с подобни идеи за живота ще промените страната, имам лоша новина за вас...", заяви Венци Мицов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.