БОЖИЕ ЧУДО: Любимата икона на баба Ванга лекува и помага само като я погледнеш! (Вижте я и се помолете от сърце)

https://goreshto.net/novini/bozhie-chudo-lyubimata-ikona-na-baba-vanga-lekuva-i-pomaga-samo-kato-ya-poglednesh-vizhte-ya-i-se-pomolete-ot-sarce-2/49714 Goreshto.net
БОЖИЕ ЧУДО: Любимата икона на баба Ванга лекува и помага само като я погледнеш! (Вижте я и се помолете от сърце)

Това е била любимата икона на баба Ванга, пред която тя коленичила поне веднъж в седмицата!

Това е първата икона на Света Богородица, за която се твърди, че Божията майка е позирала лично. Рисувал я е св. Апостол Лука, а копието й се пази в Роженския манастир в Пиринска Македония. Имало е много опити тя да бъде изнесена оттам, но впоследствие винаги ставало така, че се връщала. Именно тази икона на Богородица Портаитиса, е била любима на пророчицата Ванга, разказват свещенослужители. Отец Георги Минчев от град Сандански си спомня как петричката врачка ходела веднъж седмично в манастира и часове наред коленичила пред Портаитиса. "Винаги има много посетители, които искат да се доближат и да видят иконата. Идват десетки туристи от чужбина, особено по Великден. Защото Богородица Портаитиса помага на бездетните и ги дарява с рожба. Тя е лекувала и хора, болни от рак, както и от много други тежки и на пръв поглед нелечими болести", разказват попове от манастира. Само за миналата година над сто жени, които гушнали своята първа рожба след поклонение пред иконата. А повечето от тях чакали с години да заченат и все не им се получавало. Потърсили последна надежда в Светото място, те сякаш се родили отново за вярата и живота. Иконата на Богородица Портаитиса се съхранява в параклиса "Св. Безсребърници Козма и Дамян". И е една от четирите икони, пред които цял живот се е молила баба Ванга. Преданието носи, че през 9 век византийският император Теофил наредил чрез указ да бъдат унищожени всички икони. Тогава един от неговите войници пробол с копие дясната скула на Богородица от иконата. [caption id="attachment_7279" align="alignright" width="261"]икона Иконата на Богородица Портаитиса помага и лекува само като я погледнеш и се помолиш[/caption] И станало чудо - от мястото рукнало кръв, сякаш като от истинска и жива рана. От тази случка нататък всички копия на иконата на Богородица Портаитиса са изобразявани с кръв по лицето. Вижте тази светиня и от сърце й се помолете, защото тя ще ви помогне. А ако имате възможност, не пропускайте да отидете до Роженския манастир, за да коленичите лично пред Светата Божия майка.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.