Браво, Ицо: Христо Стоичков спаси човешки живот! (ето какво означава да си голям - трогна България)

https://goreshto.net/novini/bravo-ico-hristo-stoichkov-spasi-choveshki-zhivot-eto-kakvo-oznachava-da-si-golyam-trogna-balgariya/50057 Goreshto.net
Браво, Ицо: Христо Стоичков спаси човешки живот! (ето какво означава да си голям - трогна България)

Христо Стоичков показа, че е голям не само във футбола!

Легендарният Христо Стоичков прослави България по целия свят. Въпреки това обаче през годините името му беше опетнявано редица пъти. И то не от чужди, а от родни медии. Това бе и причината навремето Камата да се обиди на своите и да откаже да се връща у нас. Впоследствие обаче успя за забрави обидите. А ето, че днес името му е свързано с една от малкото добри новини, които четем. Христо Стоичков показа, че е не само велик футболист, но и човек. Наскоро той спаси един човешки живот, този на актьора Станимир Гъмов. Именно Ицата подаде ръка на твореца, който остана без работа, без доходи и се принуди да напусне столицата. Припомняме, че Станимир Гъмов бе уволнен от Кукления театър, в който работеше от години, заради системни нарушения и злоупотреба с чашката. Останал на улицата, той опитал да си намери нова работа на различни места, но навсякъде затръшвали вратата под носа му, пише вестник "Ретро". Безработицата и мизерията принудили актьора да освободи квартирата си в София и да се върне в родната Стара Загора. Надявал се, че поне там ще успее да се внедри в Драматичния театър, но уви. Щатът там се оказал пълен и отново го напъдили. "Гъмича беше в тотална безизходица. Какво значение има, че е известен, че е живял добре, когато един ден съдбата се обръща. И ти зашлевява такъв шамар, че не можеш да се освестиш. На практика той остана без нищо. Хонорарът от Вип Брадър свърши отдавна, спестяванията му също.

Добре, че беше Ицо, който буквално му спаси живота. Да спасиш някого не означава да му направиш изкуствено дишане, но и да му подадеш ръка в момента, когато е на дъното", разкриват близки до Станимир Гъмов източници.

Христо Стоичков научил за падението на актьора и първото, което направил, било лично да го издири и да му предложи да стане водещ на голямото футболно шоу в Стара Загора. То се състоя миналия месец и за кратката си поява там Гъмов получил 2000 лева на ръка. Освен това Камата се заел да помогне на Гъмов да си намери и работа. Той му обещал да пусне връзките си и в най-скоро време Станимир да получи втори шанс за нормален живот. "Гъмов му е страшно благодарен, дори се просълзи. Защото като остана на улицата, тогава разбра колко фалшиви хора са му се водели приятели. И как получи подкрепа от този, от когото най-малко я очакваше. Браво на Ицо! Даде добър урок по човещина на всички", коментират източниците.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.