Д-р Христо Деянов с нови разкрития за коронавируса! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/d-r-hristo-deyanov-s-novi-razkritiya-za-koronavirusa-vizh-tuk/51197 Goreshto.net
Д-р Христо Деянов с нови разкрития за коронавируса! (виж тук)

Д-р Христо Деянов не спира да следи всички световни новини около коронавируса!

Известният лекар д-р Христо Деянов, който е баща на певицата Лилана, изнесе нови данни за коронавируса. Ето какво заяви той в мрежата преди часове:

"Малко статистика за размисъл! Много тревожни са данните за стотиците жертви всеки ден в някои страни, като Италия, САЩ, Испания и др. Нека обаче погледнем трезво на реалната ситуация. Мисля, че в този момент популационната статистиката може много да ни е в помощ и би могла да внесе повече яснота за смъртността от пандемията и да свали малко напрежението!

В България общата смъртност на населението е около 100 000 души всяка година, което означава около 8 300 души месечно, 2100 души седмично и около 300 души всеки ден. До този момент има ОФИЦИАЛНО регистрирани само 8 смъртни случая от коронавируса и дай Боже смъртността да не се увеличи много. Ако направим една най-груба екстраполация на нашите данните ще видим, че ситуацията в САЩ и в Италия е следната /правя уговорка, че тези данни са силно приблизителни/: Всеки ден в САЩ, които са около 320 милиона души /над 50 пъти повече от България/, умират към 15 000. Седмично около 105 000 хиляди, месечно около 420 000, а годишно около 4-5 000 000 американци. Италия /която е 10 пъти повече като население от България – около 60 милиона/ общата смъртност е приблизително следната: всеки ден умират около 3000, седмично около 21000, месечно около 84 000, годишно около 1 милион.

СЗО официално обяви епидемията за пандемия в средата на март. Нека да допуснем обаче, че тежкото и развитие е вече с трайност месец и половина! За този период в България официално, до този момент, са регистрирани 8 смъртни случая на близо 6 милионно население, в САЩ са вече над 1 200 смъртни случая при близо 320 милионно население, а в Италия вече над 9 000 случая при 60 милиона.

За този месец и половина, в България обща смъртност е приблизително 13 500 души, в САЩ – 675 000 души и в Италия около 135 000 души. От този анализ може да се каже, че коефициентът на смъртност от коронавируса в момент в Италия наистина е най-висок спрямо броя на населението и общата смъртност. Или, ако в САЩ всеки ден умират няколко стотин души от коронавирус при обща смъртност на ден около 15 000, то в Италия умират приблизително същия брой, но при 3000 души обща смъртност! На фона на тази тревожна статистика, в България нещата в момента са много по-благоприятни, стига това да е реалната картина! Това не трябва да ни успокоява, а напротив още повече да спазваме мерките, които зависят от нас-самите, за да се предпазим!", коментира Христо Деянов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.