Д-р Неделя Щонова: Това са основните фактори за заболяване на мозъка! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/d-r-nedelya-shtonova-tova-sa-osnovnite-faktori-za-zabolyavane-na-mozaka-vizh-tuk/50821 Goreshto.net
Д-р Неделя Щонова: Това са основните фактори за заболяване на мозъка! (виж тук)

Д-р Неделя Щонова разкри истината за здравия мозък!

Чаровната д-р Неделя Щонова разкри истината за това как да съхраним мозъка си здрав и в кондиция за колкото е възможно повече време. И как да се предпазим от болестите, свързани с него. Ето какво заяви тя: "Да поддържаме вечнозелено сивото вещество - здравият, пъргав мозък обича да играе, работи и твори! Когато двама лекари невролози - един академик и един редови невролог - решат да си тестват на живо в национален ефир когнитивния резерв, памет, концентрация, внимание и способност за бързо превключване чрез тест за пъргавина на мозъка... става забавно. Хора мили, знаете - темата за здравето на мозъка ми е любима. Тази седмица “Духът на здравето” бе посветен именно на тази грижа, още повече, че 21 септември се отбелязва като Световния ден за борба с болестта на Алцхаймер. На всеки три секунди някъде по света се появява нов случай на деменция. Едно проучване, което съчетава работата на 25 международни експерти показа, че фактори свързани с начина ни на живот, могат да играят ключова роля в увеличаване или намаляване риска от деменция. И тези фактори са: тютюн, алкохол, незавършено средно образование, тоест образователен ценз, депресия, обездвижване, социална изолация, лош контрол на кръвно налягане и холестерол, затлъстяване, загуба на слух във възрастта около 50 години, недохранване и липса на занимания с творческа дейност. Един от всеки три случая на деменция може да бъде предотвратен. / публикация The Lancet / Акад. проф. Лъчезар Трайков: Стимулирайте умственото развитие и пъргавината на невроналните мрежи чрез творчество! И четете всеки ден. Д-р Неделя Щонова: Преживяването на творческия акт е толкова дълбинно изживяване, че то дори е по-висше от сътвореното. Това, което се случва в душата на творящия хармонизира, успокоява, оздравява и създава щастие. Изкуството понякога е опредметена мъка. И по-добре тези импулси тъга, мъка да се развият в красота и да родят нещо видимо - стих, музика, спектакъл, картина, пластика - отколкото невидимо да ни саморазрушават", сподели д-р Неделя Щонова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.