Д-р Нели Пандова починала след 45 минути сърдечен масаж и обдишване (лекарката била излекувана от вируса)

https://goreshto.net/novini/d-r-neli-pandova-pochinala-sled-45-minuti-sardechen-masazh-i-obdishvane-lekarkata-bila-izlekuvana-ot-virusa/51278 Goreshto.net
Д-р Нели Пандова починала след 45 минути сърдечен масаж и обдишване (лекарката била излекувана от вируса)

Лекарката не успяла да стигне до интензивното, състоянието й било повече от критично!

Трагедията с 61-годишната д-р Нели Пандова-Илиева, смрази България днес сутринта. Тя е вторият починал от коронавирус медик в страната. Въпреки че преди седмици тестовете показали, че е излекувана от коронавируса. Черната новина беше оповестена рано тази сутрин от Националния оперативен щаб. Д-р Пандева е починала в спешното приемно отделение на Александровска болница. Работила е в Центъра за спешна помощ - София. Една от първите заразени, тя е лекувана в Окръжна болница. Пусната е за домашно лечение след установени две отрицателни проби. "Вчера обаче изведнъж се е влошила. Още с постъпването си в болница е интубирана. Въобще не е могла да стигне до интензивното отделение. Загинала е в Спешния център", съобщи ген. Мутафчийски. "Проф. Ангелов каза, че около 45 минути е протекла борбата за живота й. Това, което е тревожното в момента е, че тя наистина е дала две отрицателни проби и сега се очаква PCR, който е извършен след пристигането й в болницата. На бърз тест снощи е дала положителен резултат", каза шефът на ВМА. Екипът на ЦСМП – София изказва най-искрените си съболезнования към близките на д-р Нели Пандова – Илиева!

"Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда!, казаха корегите й, цитирани от в. Монитор.

"Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта й! Светъл път!", пишат опечалени медици в мрежата. За изминалото денонощие са регистрирани нови 23 случая на Covid-19 у нас, с което те стават общо 1611. От тези 23 новозаразени, 10 са настанени за болнично лечение. От новите случай, 6 са в София, Видин -8, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Ямбол има по един заразен. Има нови случаи на заразени деца във Видин, те са на възраст 10 – 11 години. Активните области са общо 9. Общо към момента са направени 48 618 изследвания или 6945 на 1 милион население. Има и още 2 заразени медици, те са от „Пирогов", предава Блиц.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.