Дъжд и сняг сковават България днес, ще вали на тези места

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца

https://goreshto.net/novini/dazhd-i-snyag-skovavat-balgariya-dnes-shte-vali-na-tezi-mesta/118226 Goreshto.net
Дъжд и сняг сковават България днес, ще вали на тези места

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца

През нощта облачността бе значителна и на отделни места, главно в планинските райони, преваля. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 11°.

Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Боряна Маркова.

Днес облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони и на отделни места там отново ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София - около 21°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца.

Над планините облачността ще е значителна и на места в Рило-Родопската област ще превали дъжд, а над 2300 метра - сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 34 мин. и залязва в 18 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 27 мин. Фаза на луната: четири дни преди новолуние.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.