Делян Пеевски: Да помагаме на хората, един народ сме! (депутатът дари вече над 2 млн. лв.)

https://goreshto.net/novini/delyan-peevski-da-pomagame-na-horata-edin-narod-sme-deputatat-dari-veche-nad-2-mln-lv/51211 Goreshto.net
Делян Пеевски: Да помагаме на хората, един народ сме! (депутатът дари вече над 2 млн. лв.)

Делян Пеевски дари над 2 милиона лева за борбата с коронавируса у нас!

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е най-големият дарител в битката с коронавируса у нас. Пеевски е направил ново целево дарение за медици, борещи се с вируса на първа линия. След като в сряда Нова телевизия съобщи, че той е превел 101 000 лева на „Пирогов“ за 41 медицински лица – лекари, медсестри, санитари, вчера медията оповести, че е дарил нови 200 000 лева, отново целево. Те са за 48 лекари, медсестри, лаборанти и санитари, работещи във ВМА, цитира Монитор. Междувременно областният лидер на ДПС в Сливен – Мустафа Мустафов, обяви, че депутатът е направил дарение и за медицинския персонал на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. „Г-н Пеевски дари 100 бр. защитни шлемове в помощ на работата на медиците в областната ни болница”. Ние сме му изключително благодарни за съпричастността и подкрепата, което изразихме и в благодарствено писмо от името на Областния съвет на ДПС – Сливен, изпратено до пресцентъра на ПП ДПС“, съобщи Мустафов. Пред ПиринПресс пък кметът на община Белица Радослав Ревански разкри, че към момента над 35 болници в страната са получили дарения от Делян Пеевски под формата на респиратори, облекла за многократна употреба, предпазни шлемове, бързи тестове, пари по банкови сметки. „Лично аз се заех с дарителската кампания на г-н Пеевски, като за болниците в Пиринско са осигурени защитни облекла за многократна употреба, по 50 бързи теста, както и хиляди маски за рискови групи, за болници, общини и държавни институции, не само в благоевградски район но и в цялата страна“, допълни кметът.

Като разкри, че Пеевски му е казал: "Да помагаме и бъдем близо до хората, един народ сме".

По-рано тази седмица стана ясно, че само като даренията на Делян Пеевски за Министерството на здравеопазването, „Александровска“, „Пирогов“, ВМА и 18 болници в страната са за над 2 млн. лева, с което той зае челното място в дарителската кампания по цялата страна за битка срещу разпространението на коронавируса.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.