Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС за хората, доверието и рейтингите

Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори

https://goreshto.net/novini/delyan-peevski-predsedatel-na-pg-na-dps-za-horata-doverieto-i-reytingite-3/122654 Goreshto.net
Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС за хората, доверието и рейтингите

Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори

С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този похват е последното убежище за провалящи се политици, но не за това е думата тук. 

Защото моята най-точна социология са хората. Тези, които отредиха на последните избори на ДПС позицията на втора политическа сила, а в моя избирателен район Благоевград - ДПС е първа политическа сила. 

Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори. 

Ние сме изпратени  в НС за да изпълняваме това, което хората очакват и желаят - да подобрим живота им и да им решаваме проблемите. 

Когато аз и колегите обикаляме населените места, ние сме при хората. Знаем какво е тяхното настроение, споделят ни проблемите си и очакват от нас решения и носене на отговорност.

А що се отнася до социологическите прогнози и реалността, може да се припомни следното. 

През 2001 година същите агенции прогнозираха, че на предстоящите тогава парламентарни избори формация на Царя ще получи съответно 7.8 % от едната и  цели 12.2% другата. Данните са от април 2001 година. 

На парламентарните избори на 17.06.2001 г. коалицията на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513  избиратели или 43%, при това при рекордна избирателна активност от 67%. 

Нещо повече - след тези избори бе излъчено коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с министър-председател Симеон Сакскобурготски. 

Правителство, изпълнило пълен четиригодишен мандат, в който оценката на ЕС за България бе за държава със стабилна пазарна икономика, повишило чувствително жизнения стандарт и създало благоприятна среда за бизнеса. В този мандат страната ни бе приета за пълноправен член на НАТО и направи решителните промени, които допринесоха за приемането й в ЕС след две години. 

Защо припомням всичко това? Защото знам, че избирателите са мъдри и всеки опит да се манипулира общественото мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласуват доверие на онзи, който ще свърши работа и ще носи отговорност.  Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден.  

Затова благодаря на тези агенции, измерили тези резултати. 

Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС. 

Вярвам, че най-хубавото предстои. 

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.