Депутат от ПП е фаворит за един от най-апетитните постове в столицата

Той е магистър по архитектура с 15-годишен опит

https://goreshto.net/novini/deputat-ot-pp-e-favorit-za-edin-ot-nay-apetitnite-postove-v-stolicata/127649 Goreshto.net
Депутат от ПП е фаворит за  един от най-апетитните постове в столицата

Той е магистър по архитектура с 15-годишен опит

Не е изключено депутат да смени банката в парламента с креслото на главен архитект в Столична община. Кметът Васил Терзиев призна, че възнамерява да смени настоящия главен архитект на столицата Здравко Здравков, като въпреки, че това било идея „напред във времето“, тя е вече активно обсъждана с ръководството на ПП.

 

Именно от партията, която издигна Терзиев за градоначалник, е дошло предложението депутатът Йордан Терзийски да е евентуален кандидат за поста, тъй като новият кмет бил изключително бос откъм архитектурни познания, а кадровата скамейка на ПП – доста къса. Затова и първата идея на управляващите била депутатът им и магистър по архитектура с 15-годишен опит – Терзийски, да е новото завоевание на Столична община.

 

Йордан Терзийски не само е столичанин, а и биографията в областта му, е блестяща, бил аргументът на ПП пред кмета. Партията ще лобира главният архитект на София да е техен кадър, тъй като това е втората по важност длъжност след кмета на града, контролиращ цялото строителство на територията на София и прилежащите му бонуси за общинската администрация.

 

От години мълвата носи, че преди години един от столичните главни архитекти дори имал такса за издаването на разрешителни за строеж – 20% от стойността на всеки проект. Всеизвестен факт е, че тази позиция е доста доходна, а интересът на партиите кой да е човекът зад строителните разрешителни, е огромен.

 

Освен всичко друго, Терзийски е и един от най-популярните народни представители на ПП, а в момента е зам.-председател на Комисията по регионално развитие в парламента. След като хората на Кирил Петков и Асен Василев го номинираха за градоначалник на Велико Търново, при все, че Терзийски е завършил там само гимназия, показвайки действително безсилието си да имат плеяда от способни кадри, то сега идеята била младият баща да се пробута за бъдещ главен архитект на столицата.

 

Депутатът изгуби изборите на балотаж в Търново и се отказа и от съветническото си място там в полза на парламента. Сега от ПП планирали да му намерят ново поприще на един от  най-апетитните постове в държавата, които партията иска да овладее, а за неин късмет назначението става само с подписа на столичния кмет, като не е нужно общинският съвет да взима отношение.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.