Депутатката от „Демократична България“ Албена Симеонова укривала издирван от Интерпол с червена бюлетина радикализирал се британец

https://goreshto.net/novini/deputatkata-ot-demokratichna-balgariya-albena-simeonova-ukrivala-izdirvan-ot-interpol-s-chervena-byuletina-radikaliziral-se-britanec-2/52023 Goreshto.net
Депутатката от „Демократична България“ Албена Симеонова укривала издирван от Интерпол с червена бюлетина радикализирал се британец

Спецчасти са задържали днес в никополското село Любеново 28-годишния Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол. Арестът е извършен в имот, ползван от народния представител от „Демократична България“ Албена Симеонова, която има ферма за биоземеделие в селото.

Бодил се издирва от Интерпол по искане на властите в Манчестър, Великобритания. Там е разследван за подготовката на терористични действия. В дома на мъжа във Великобритания са открити материали и суровини за изработването на самоделни бомби, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси. Смята се, че Дейвид Бодил се е радикализирал в последните години, след като се е свързал с крайнодесни и неофашистки групи в Обединеното кралство.


Самият Бодил е обявил в края на ноември 2022 г. в социалните мрежи, че е напуснал родината си и повече няма да се върне във Великобритания, за да не влезе в затвора. Няколко дни по-рано – на 19 ноември мъжът пристига в България. На границата Дейвид Бодил е посрещнат от народния представител от „Демократична България“ в 48-ото Народно събрания Албена Симеонова. Тя настанява издирвания от британските власти мъж в къща в село Любеново, където тази сутрин е арестуван от отряд за борба с тероризма. Намесата на спецчастите се е наложила, тъй като по данни на „Интерпол“, Бодил е склонен към агресия, може да е въоръжен и да разполага със самоделно направени взривни вещества.


Не е ясно какво е подтикнало народния представител Албена Симеонова да подпомогне укриването на издирвания за тероризъм в родината си радикализирал се британец. Албена Симеонова е съавтор на предложението за легализиране на преработката на индустриален коноп в България. Освен в настоящото Народно събрание, Симеонова беше депутат и в 45-ия и 46-ия парламент през 2021 г. Албена Симеонова е член на ръководството на партия „Зелено движение“, част от „Демократична България“. В настоящия си мандат Албена Симеонова е член на комисиите по земеделие и екология.
Източник: crimesbg.com, trud.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.