Десислава Трифонова с разбиващ коментар: Кирил Петков излъга всички за Джемкорп. Правителството на ПП е действало в изцяло руски интереси!

https://goreshto.net/novini/desislava-trifonova-s-razbivasht-komentar-kiril-petkov-izlaga-vsichki-za-dzhemkorp-pravitelstvoto-na-pp-e-deystvalo-v-izcyalo-ruski-interesi-2/52034 Goreshto.net
Десислава Трифонова с разбиващ коментар: Кирил Петков излъга всички за Джемкорп. Правителството на ПП е действало в изцяло руски интереси!

ДАНС открива изключително стряскащи данни за тежки обвързаности. Нашата нова цел е да започне сериозна проверка и информацията да бъде публикувана. Едната компания е обвързана с президента на Руската федерация.
Това заяви пред Би Ти Ви Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ и председател на временната комисия за меморандума “Джемкорп”.
„Министър-председателят на републиката в онзи момент Кирил Петков ни е излъгал от парламентарната трибуна, че няма руски капитали. Той каза, че е възложил проверка. Писмо на ДАНС казва, че не са възлагани проверки от Кирил Петков или от Министерския съвет. Той и след 8 април, когато е казал, че е възложил проверката, не е възложил проверка след това. ДАНС е получила много нови данни от партньорски служби, който е изпратен на Кирил Петков. Той го крие от Корнелия Нинова, крие от Христо Иванов три месеца по чекмеджета“, добави тя

„Открихме множество нарушение за подписването на меморандума с “Джемкорп” – нарушения на Конституцията, нарушения на договора за Евратом, за което Европейската комисия може да ни санкционира, нарушения на Устройствения правилник на Министерския съвет“, коментира Трифонова.
Тя допълни, че договорът е имал клауза за арбитраж, поради което е трябва да бъде ратифициран от Народното събрание. „По принцип няма практика държавата да сключва такива меморандуми в такъв мащаб“, посочи депутатът от ГЕРБ.
„Щетите са много големи. Най-голямата щета е, че правителството на „Продължаваме промяната“ е действало в изцяло руски интереси.
Този меморандум е в услуга на руската държава. Ако беше продължило неговото изпълнение и всички тези инвестиции се бяха осъществили, държавната енергетика щеше да стане руска собственост“, категорична е Десислава Трифонова.
Източник: pik.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.