Докараха до смърт Баба Гуси

https://goreshto.net/novini/dokaraha-do-smart-baba-gusi/49363 Goreshto.net
Докараха до смърт Баба Гуси

Нашумелият напоследък като Баба Гуси свещеник напусна земния свят...

Архимандрит Августин вече не е сред нас. Той е издъхнал в близост до Троянския манастир, където в продължение на години служеше на Бог, съобщава "Всеки ден". През последните месеци обаче името на този свещеник бе замесено в голям скандал, предизвикан от йеромонах Кирил, който сложи на архимандрита прякора "Баба Гуси".

Според близки приятели на починалия свещеник, именно големият скандал около него е причинил смъртта му. Васил Здравков, както е светското му име, изключително тежко приел всичко случило се и факта, че го свързват със забранени от Библията неща. Месеци наред той бил на легло. След това започнал да се надига малко от него и излизал навън, но именно там се споминал, прилошавайки му внезапно.

[caption id="attachment_4534" align="alignright" width="300"]Този човек почина от мъка, че го наричат Баба Гуси Този човек почина от мъка, че го наричат Баба Гуси[/caption]

Най-голямата болка на близките до архимандрит Августин е, че хората ще го запомнят като Баба Гуси, а не като божий служител. Goreshto.net припомня, че "Господари на ефира" разкри скандалната същност на йеромонах Кирил с видеозапис, който изложи на показ в ефир. Покрай него обаче го отнесоха и други свещеници от Троянския манастир, сред които бе и 62-годишният архимандрит Августин.

Дали Баба Гуси действително съществува като наименование или не, остава загадка за обществеността, но е факт, че този прякор уби един човек.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.