Дончева: Доган и Орлин Алексиев стоят зад Слави

https://goreshto.net/novini/doncheva-dogan-i-orlin-aleksiev-stoyat-zad-slavi-2/51968 Goreshto.net
Дончева: Доган и Орлин Алексиев стоят зад Слави

Истината е, че Слави Трифонов не може да дойде в парламента. Ако забележите интервюто в Le Monde и интервюто на Бойко Василев – начина, по който изглеждаше студиото в 4 ч. следобед, с премрежени прозорци, тоест в полумрак, ще трябва някой да се зарови в тази работа. Не от любопитство и от грижа за здравето, заяви пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Татяна Дончева.

Слави Трифонов не може да дойде в парламента, не може да дойде никъде на публично място, той не иска да бъде виждан. Въпросът е: може ли да взима решения, въз основа на какво взима решения и кой взима решения вместо него? Аз и други мои колеги положихме усилия да убедим тези хора, които диктуват решенията на Трифонов, че трябва да се направи правителство. Това беше още по времето на неговия мандат, твърди Дончева.

“Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад”

Маджо не стои зад Трифонов – той само му е дал един депутат за министър на туризма, коментира тя.

Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Алексиев беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и „касичката“ на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Пеевски, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща, каза още Татяна Дончева.

“Имаме напълно неадекватен за политиката човек”

Слави Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент: нито в предишния парламент, нито в сегашния. Той смяташе, че може да пробута два списъка по някакъв странен начин, който никъде по света не е минал. Той си послужи с хватки, за да убеди обществото, че след като това не става, виновни са всички други. Не мисля, че беше много убедителен, отбеляза зам.-председателят на Народното събрание.

Мисля, че някои от политическите лидери подцениха липсата на добра воля, смятаха, че не е възможно Слави Трифонов да няма добра воля, след като е първа политическа сила, след като правенето на правителство е шанс да се наложиш, да покажеш, че можеш. Обстоятелството, че Слави Трифонов по никакъв начин, дори към днешния ден, не разбира колко негодни бяха списъците на онова, което твърди, че те ще направят, е показателно за липсата на адекватност. Имаме напълно неадекватен за политиката човек. Адекватен за интригите, коментира Дончева.

Ако гледаме това, към което тика Слави, следващото управление ще е с доминация на ГЕРБ и ДПС, каза тя.

Invalid domain: googleusercontent.com
Източник: Offnews.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.