Драстичен ход: Румен Радев праща жена си у дома! (Генерал Деси губи позициите си след зверски скандал на "Дондуков" 2)

https://goreshto.net/novini/drastichen-hod-rumen-radev-prashta-zhena-si-u-doma-general-desi-gubi-poziciite-si-sled-zverski-skandal-na-dondukov-2/49764 Goreshto.net
Драстичен ход: Румен Радев праща жена си у дома! (Генерал Деси губи позициите си след зверски скандал на "Дондуков" 2)

Президенът Румен Радев няма големи възможности за избор в случая!

Зверски скандал на "Дондуков" 2 изправи косите на служителите. И накара президентът Румен Радев да се почувства притиснат до стената, за да вземе драстично решение. А то е постепенно да опита да усмири съпругата си Десислава Радева и да изземе функциите, която самата тя си присвои. Това разкриха източници от президентството след като Генерал Деси, както я наричат всички, влязла в остър конфликт с вицето Илияна Йотова. Враждата между двете не е от днес, а още от периода на президентските избори. Но към момента положението станало нетърпимо за Йотова, пише вестник Ретро. "Илияна Йотова е вицепрезидент. И като такава има пълното право да бъде редом до държавния глава Румен Радев. Особено на официални визити, посещения в чужбина и национални тържества. Какво направиха с нея обаче - Десислава Радева я отстранява от всяко мероприятие, на което Йотова понечва да се присъедини към мъжа й", разкриват източниците. Като последен пример посочват честванията на 141 години от Априлското въстание, когато Румен Радев и Йотова трябваше да присъстват на вечерната заря в Панагюрище. Вицето била отстранена в последния момент и изненадващо хванала пътя към Копривщица, заедно с още няколко официални лица.

"Илияна Йотова е бясна. Не може да проумее как Десислава Радева, която дори няма функции на първа дама като в Америка, си позволява подобни своеволия. Та на практика тя коли и беси на "Дондуков" 2. Дава разпореждания, крещи, тропа с крак - това е немислимо", коментират източниците пред вестника.

Капката преляла, когато на последното си посещение до Брюксел Румен Радев отново бил без вицето. А Йотова би била от огромна полза, тъй като е била вече евродепутат и отлично познава евроструктурите. "Тогава Десислава Радева отново изрева в последния момент. Тази жена изпитва паническа ревност не само към Йотова, но и към всяка и всеки, който може да се сближи с Радев. Не е нормално, ревностите би следвало да ги остави у дома. Където впрочем, се кани да я изпрати и президентът", обясняват запознати. По думите им, Румен Радев сериозно се е замислил да се вслуша в опита на предшествениците си. И да укроти жена си като дори й отнеме кабинета в президентството. Защото, както всички останали съпруги на държавни глави у нас, Радева също би трябвало да стои встрани и да се занимава основно с благотворителни инициативи. Както и да придружава съпруга си, но само на изискващите това по протокол места.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.