Джоко Росич си отиде от света

https://goreshto.net/novini/dzhoko-rosich-si-otide-ot-sveta/49222 Goreshto.net
Джоко Росич си отиде от света

Знаменитият Джоко Росич вече го няма, България потъна в скръб

Мъка заля цяла България. Големият Джоко Росич е починал късно снощи. Той е издъхнал в болница "Лозенец", пише Mister.bg. Актьорът страдаше от тумори в мозъка и това е довело до края на земния му път.

Джоко Росич е едно от най-големите имена в родното ни кино и театър. Само след седмица актьорът щеше да навърши 82 години. Той е син на сърбин и българка. Роден е в Сърбия, но на 19 години емигрира в България и остава тук завинаги. Дипломира се с висше образование по икономика, но след това завършва школа по радиожурналистика. Дълги години работи в Българското национално радио.

[caption id="attachment_3376" align="alignright" width="300"]Djoko-Rosich Почивай в мир, Джоко![/caption]

Сред най-великите филми с участието на Джоко Росич са "Време разделно", "На всеки километър", 'Антихрист", "Под игото", "Капитан Петко войвода", "Войната на таралежите", "Златният век" и още много други.

Джоко Росич имаше здравословни проблеми от доста време. В последните седмици обаче състоянието му се влоши рязко, което доведе и до гибелта му.

Goreshto.net оказва своите съболезнования към всички опечалени от смъртта на Джоко Росич! Нека този велик актьор и човек почива в мир!

[caption id="attachment_3379" align="alignnone" width="598"]Joko-si-otide Джоко Росич вече го няма, но величието му остава[/caption]

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.