Ексклузивно! Борисов за Елин Пелин: В момента е важно да няма пострадали жители от околните места и пожарникарите! (ВИДЕО)

https://goreshto.net/novini/ekskluzivno-borisov-za-elin-pelin-v-momenta-e-vazhno-da-nyama-postradali-zhiteli-ot-okolnite-mesta-i-pozharnikarite-video/139047 Goreshto.net
Ексклузивно! Борисов за Елин Пелин: В момента е важно да няма пострадали жители от околните места и пожарникарите! (ВИДЕО)

„Кметовете се избират от хората, и ако някой трябва да го укорява или не – са хората, които живеят в Елин Пелин. Не аз“

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Коментарът му идва на фона на информацията, че кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов е в Гърция на почивка.

 

„Единственото, което е важно в момента, е да се ограничи да няма пострадали жители от околните места, да се запази животът на пожарникарите. Едно време в такива случаи пожарникарите веднага ни вкарваха вътре в пожара, който оцелее – оцелее“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ добави, че сега в антитерористичните звена има роботи, които може да се вкарат и да се огледа.

 

„Мисля, че ръководството на противопожарната охрана трябва да си опази хората в момента и да запазят здравето на хората“, добави той.

 

Попитан какво очаква да бъде решението на Конституционния съд, което касае конституционната реформа и начина, по който се избира служебно правителство, Борисов коментира:

 

 „В Конституционния съд има доста съдии, които са от други партии, изявени партийци, членове на висшите им ръководства, например като Янаки Стоилов. Не искам това, че ние заедно с колегите от ПП-ДБ и ДПС подкрепихме Атанасова и Белазелков, да се хвърля какъвто и да било партиен оттенък в Конституционния съд. Тръпнем в очакване да разберем какви са решенията“. 

 

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че не поддържа каквато и да е комуникация с който и да е конституционен съдия.

 

"Ние заедно трите партии и коалиции гласувахме тази съдебна реформа. Истински се надявам тя да е била правилна.”

 

Борисов отбеляза, че новата част в Конституцията работи само, ако има мнозинство. „Не знам сега, когато не виждам мнозинство в парламента, как ще сработи“, каза той.

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ е категоричен, че, ако конституционните промени бъдат отхвърлени, отговорност ще носят всички, които са ги подкрепили.

 

„Десислава Атанасова никога не е била моята дясна ръка. Г-н Белазелков беше моята лява ръка“, заяви той.

 

Какво още каза Бойко Борисов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.