Ексклузивно! Нинова: БСП не се заиграва с никой, въпросът за оставката на Росен Желязков е принципен! (ВИДЕО)

Лидерът на левицата обясни защо са подкрепили и двете подписки - на ПП-ДБ и на "Възраждане"

https://goreshto.net/novini/ekskluzivno-ninova-bsp-ne-se-zaigrava-s-nikoy-vaprosat-za-ostavkata-na-rosen-zhelyazkov-e-principen-video-2/132460 Goreshto.net
Ексклузивно! Нинова: БСП не се заиграва с никой, въпросът за оставката на Росен Желязков е принципен! (ВИДЕО)

Лидерът на левицата обясни защо са подкрепили и двете подписки - на ПП-ДБ и на "Възраждане"

“БСП подписа и двете подписки за оставката на Росен Желязков на "Възраждане" и "Продължаваме промяната - Демократична България", защото се отнася принципно към въпроса и защото без нашите подписи не можеше изобщо да стартира процеса”, каза в кулоарите на парламента, преди началото на заседанието, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

"Всякаква спекулации, че сме се заигравали с този или онзи, са предизборна манипулация на отделни хора и парламентарни групи", категорична бе тя.

 

"Ако си спомняте, преди десетина дни поискахме оставката на Росен Желязков по повод една издадена заповед, с която ограничи правата на народните представители за брифинги, срещи и т.н.", допълни Нинова и каза, че и този въпрос е сред мотивите за исканото отстраняване на председателя на парламента.

 

"Много е важно днес да се види как ще се гласува", каза още тя.

 

По думите й смисълът на подписката и искането на оставката на председателя на Народното събрание е да се разбере, че в парламентарна република се спазват парламентарни правила.

 

“Господин Желязков наруши на няколко пъти парламентарните правила, това е принципен въпрос, независимо дали остава един ден или сто дни”, допълни лидерът на БСП.

 

"Ние не гоним личността, ние за принципа работим и за принципа се борим", каза още Корнелия Нинова.

 

Какво още каза лидерът на БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.