Ексклузивно! Нинова: В енергетиката е пълен хаос! Внасяме закон за отлагане либерализацията на цената на тока! (ВИДЕО)

https://goreshto.net/novini/ekskluzivno-ninova-v-energetikata-e-palen-haos-vnasyame-zakon-za-otlagane-liberalizaciyata-na-cenata-na-toka-video-2/129899 Goreshto.net
Ексклузивно! Нинова: В енергетиката е пълен хаос! Внасяме закон за отлагане либерализацията на цената на тока! (ВИДЕО)

"В енергетиката е пълен хаос! Очаква се цената на тока да скочи с 20%. Това крие огромни рискове, включително за икономиката и еврозоната!"

 

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира актуалната политическа обстановка, но засегна и икономически теми.

 

"Внасяме закон за отлагане за либерализацията за цената на тока за домакинствата. Вместо от 1 юли 2024 година това да се случи от 1 юли 2025 г.", каза Корнелия Нинова. Според нея излизането на домакинствата на свободния пазар на електроенергия ще доведе до повишаване на инфлацията.

 

“Фондът, който трябва да компенсира либерализацията на цената на тока за домакинствата е изпразнен”, твърди Нинова.

 

По думите на Нинова има стотици хиляди семейства, които не могат да поемат този нов удар в цените - това са бедните, работещите бедни и пенсионерите.

 

“Това правителство е некомпетентно да направи тази реформа, каза депутатът от БСП Драгомир Стойнев”, бивш министър на енергетиката.

 

Какво още казаха от БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.