Ексклузивно! Татяна Георгиева, ГЕРБ: Недопустимо е да се агитира предизборно в Столична община, районни администрации и общински дружества

https://goreshto.net/novini/ekskluzivno-tatyana-georgieva-gerb-nedopustimo-e-da-se-agitira-predizborno-v-stolichna-obshtina-rayonni-administracii-i-obshtinski-druzhestva-2/133796 Goreshto.net
Ексклузивно! Татяна Георгиева, ГЕРБ: Недопустимо е да се агитира предизборно в Столична община, районни администрации и общински дружества

Докладът на Васил Терзиев и на председателя на СОС за провеждане на институционална комуникационна кампания за насърчаване на активността за свободно гласуване, който беше вкаран вчера, в 5 без 5 преди заседанието на комисията, за да започне да действа от утре, е абсолютно противозаконен. Това заяви общинската съветничка на ГЕРБ-СДС

 Татяна Георгиева ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков по време на извънреден брифинг в СОС.

 

По думите й няма как в общинската администрация, в районните администрации и в софийските дружества да се провежда кампания. Идеята за подобна инициатива е на представителството на ЕК у нас за да могат общините, които имат желание, да пускат в своите информационни канали предварително записани клипове и материали за да стигнат те до повече хора. Много от общините са се включили в тази инициатива, допълни Георгиева.

 

“В решението на Столичен общински съвет обаче, ни е предложено да гласуваме неограничен административен и публичен ресурс за провеждането на тази кампания. И ни предлагат тя да се казва “Гласувай свободно”. Какво би трябвало да означава гласувай свободно? Ако администрацията е поканена от своя работодател и бъде агитирана да гласува свободно, колко ще е свободно наистина това гласуване, риторично попита Георгиева.

 

Общинската съветничка на ГЕРБ-СДС изтъкна, че докладът на Васил Терзиев е по-уместно да бъде озаглавен “Доклада на трите неизвестни”, т.к. не е ясно има ли финансиране, какви са тези “публични административни ресурси”, колко са те, как ще се използват.

 

“Ако има някакво финансиране, към кого ще бъде насочено то? Към някои фирми, от които някой вчера е излязъл, но баща им и синът им са още вътре ли”, възнегодува Татяна Георгиева.

 

Агитирането в Столична община, районни администрации и общински дружества е абсолютно недопустимо и в разрез със закона, допълниха от ГЕРБ-СДС.

 

Какво още каза Татяна Георгиева, гледайте в репортажа на журналиста от “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно от Столичния общински съвет.

Източник: svobodnoslovo.eu

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.