Ексклузивно! „Възраждане“ предлага 100 лева великденска добавка за всички пенсионери! (ВИДЕО)

https://goreshto.net/novini/ekskluzivno-vazrazhdane-predlaga-100-leva-velikdenska-dobavka-za-vsichki-pensioneri-video-2/130855 Goreshto.net
Ексклузивно! „Възраждане“ предлага 100 лева великденска добавка за всички пенсионери! (ВИДЕО)

„Възраждане“ предлага всички пенсионери в държавата да получат 100 лева добавка за пенсията си за великденските празници. Това съобщи на брифинг в парламента депутатът от „Възраждане“ Георги Георгиев.

 

“Предложението ни е във връзка с това, че от ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха предложение, което казваше, че всички пенсионери под линията на бедността трябва да получат по 75 лева добавка за великденските празници”, обясни той. 

 

„Ние от „Възраждане“ казваме: „Защо пенсионерите, които са под прага на бедността? Един пенсионер, който има пенсия от например 528 лева, не заслужава ли да получи добавка? Това е с два лева повече от прага на бедността, този пенсионер по-малко беден ли е от останалите? Затова ние от „Възраждане“ внесохме такова предложение,” каза Георги Георгиев. 

 

„Ние от „Възраждане“ сме внесли предложение, с което казваме от къде ще бъдат средствата, с които ще се осигурят средствата за добавките за пенсионери както за Великден, така и за Коледа. От сметката на допълнителното задължително пенсионно осигуряване - от април месец до края на годината да се прехвърлят на сметката на Държавното обществено осигуряване. Така в сметката на Държавното обществено осигуряване ще постъпят допълнително над 1,5 милиарда лева, с които ще се подсигурят пари за добавки към пенсиите и също така ще остане 1 млрд., който ще покрие част от големия дефицит в държавното обществено осигуряване“, обясни депутатът. 

 

Той добави, че пожелава на финансовия министър в оставка да живее с толкова, с колкото живеят пенсионерите, за да види как оцеляват.

 

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.