Ексклузивно! Великденски добавки по 75 лв. за пенсионерите под прага на бедност предложиха ГЕРБ-СДС и ДПС! (ВИДЕО)

https://goreshto.net/novini/ekskluzivno-velikdenski-dobavki-po-75-lv-za-pensionerite-pod-praga-na-bednost-predlozhiha-gerb-sds-i-dps-video-2/130788 Goreshto.net
Ексклузивно! Великденски добавки по 75 лв. за пенсионерите под прага на бедност предложиха ГЕРБ-СДС и ДПС! (ВИДЕО)

ГЕРБ и ДПС днес внасят предложение в парламента за еднократна Великденска добавка за най-бедните пенсионери у нас. Това ще стане, ако се приеме изменение и допълнение на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване.

 

“Става дума за еднократна сума от 75 лв. за възрастните хора, които са под линията на бедност за Великден.” Това каза на брифинг Деница Сачева.

 

Председателят на Комисията по бюджет и финанси и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев уточни, че разходите не касаят трансфери от бюджета и ще се възстановяват с бюджета на НОИ и вътрешни размествания.

 

“В следващия месец след внимателен анализ на приходите и разходите ще се търсят други възможности за подкрепа на други социално слаби групи от българското общество”, заяви още Цонев.

 

Мярката струва около 40 милиона лева и ще обхване 534 000 пенсионери.

Във връзка с взаимните обвинения за провалените преговори за съставяне на редовно правителство, депутатът от ГЕРБ Рая Назарян заяви: "Не е вярно, че отиваме на избори заради ГЕРБ. Ние сме тези, които подписаха споразумението, за да не отидем на избори". 

 

Какво още казаха депутатите, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.