Експерт: Внимавайте, инвестицията във физическо злато крие "подводни камъни"!

https://goreshto.net/novini/ekspert-vnimavayte-investiciyata-vav-fizichesko-zlato-krie-podvodni-kamani/51300 Goreshto.net
Експерт: Внимавайте, инвестицията във физическо злато крие "подводни камъни"!

Инвестицията във физическо злато крие "подводни камъни"   [caption id="attachment_17446" align="aligncenter" width="365"]Инвестицията във физическо злато крие Инвестицията във физическо злато крие "подводни камъни"[/caption] Блокирането на световната икономика стана причина за объркване сред инвеститорите и страх от загуба на средства за тези, които разполагат със спестявания. На фона на всичко това, инвестицията в злато се превърна в същинска истерия. Изпълнителният директор на българския клон на британския брокер Admiral Markets - Стефан Георгиев съветва инвеститорите в интервю за infostock.bg. Пред изданието той заяви, че спестяванията в банки са губеща форма на инвестиция поради нулевите лихви и доста по-високата от тях инфлация. Брокерът е убеден, че кризата с коронавируса ще доведе до влошаване на ситуацията около банковите депозити и те не са добър вариант. Но за сметка на това златото винаги е било актив убежище дори и по време на криза. Това се дължи на способността му да съхранява стойност. Георгиев поясни, че има няколко начина за сдобиване с метала - инвестиция във физическо злато, Договори за разлика (ДЗР) върху индексно търгувани фондове, подкрепени от физическо злато, фючърси, акции на миннодобивни компании и др. Но той съветва купувачите да внимават с подводните камъни. Експертът даде за пример Австралийското кенгуру. Неговата продажна цена е 3 577 лева при един от най-големите търговци у нас. Но се изкупува обратно от същия търговец за 2 894 лева, което означава загуба от 19% още в момента на инвестицията. Вместо инвестиция във физическото злато, съветва да изберем ETF-те, които могат да бъдат закупени като акции на фондова борса и позволяват избягване на разходите и неудобствата от надценките, както и разходите, свързани със съхранение и рисковете за сигурността на физическото злато.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.