Елен Колева: Не нахълтвай в живота ми! Цинизмът ти ще се размаже (виж тук)

https://goreshto.net/novini/elen-koleva-ne-nahaltvay-v-zhivota-mi-cinizmat-ti-shte-se-razmazhe-vizh-tuk/50845 Goreshto.net
Елен Колева: Не нахълтвай в живота ми! Цинизмът ти ще се размаже (виж тук)

Елен Колева е станала доста критична към мъжете!

Актрисата Елен Колева става все по-критична към мъжете в живота си. След куп неуспешни връзки и мачовци, които я използваха най-долно, тя е решила да уважава първо себе си. Ето какво написа по повода и какво "намекна" на онези, които решат да се доближат до нея:

"Не нахълтвай в живота на жена с разбито сърце. Не се опитвай да го превземеш. То не ти се полага. Заключено е зад здрава врата, в която ще катастрофират целият ти мъжки ентусиазъм, хъс и стръв на победител. Цинизмът ти ще се размаже. Ще потрошиш костите на закърнялото си мъжко его. И ще подвиеш опашка като стар проскубан вълк.

Не се опитвай да влезеш с взлом, защото няма да си по-различен от всички останали, които вече са я употребили. Не можеш да преминеш с мъжки чар и интелект през защитната стена на женската й зрялост. Трябва ти нещо повече. Трябва ти душа. Ако смяташ, че това сърце ти принадлежи, опитай друго. Пристъпи със сигурни, но тихи и кротки стъпки. Спри пред вратата и се заслушай. Опитай се да чуеш болката й. Защото тя е вътре в себе си и лепи парчетата на опустошената си душа със смирението и мъдростта на излъгания и употребения. Не натискай бравата. Чакай врата да се отвори отвътре. Намери си място и се подготви да останеш, защото ще ти трябва време. Най-добре е да седнеш. Докато чакаш, слушай. Болката трепти на своя честота. Чува се с душата. Не хлопай на вратата, няма да ти отвори. Подраскай тихо с нокти и изчакай да чуеш тих отговор. Слушай внимателно, защото втора реплика няма да има. Тя е изморена да повтаря. Не бъди настоятелен. Тя разпознава цинизма. Не ти дължи нищо и го знае. Не я лъжи. Тя разпознава фалша. Бъди честен с нея, но не я съди. Изтощена е от изисквания.

Не се обезсърчавай. Не мисли, че тя няма какво да ти даде. Напротив. Жената винаги има какво да даде. Но не иска да й го взимаш. Опитай се събудиш женският й инстинкт да дава. И тогава няма да можеш да побереш в себе си това, което ще получиш. Женското сърце може да бъде неизчерпаем извор на любов, но трябва да покажеш, че умееш да пиеш. Научи се да пиеш като ценител.

Почукай тихо, леко и кротко. Но не чакай да ти отвори. Бъди благодарен за всяка нейна дума. Зареди се с търпение и се подготви за дълъг разговор през затворена врата. Остани пред заключеното й сърце и говори с нея. Понякога няма да ти отвръща. Но те слуша. Изучава те и те сравнява с всеки преживян, натирен и забравен проскубан вълк. Бъди търпелив, мил и внимателен. Изучавай я и се сливай с нея. Усещай я, чувствай я, разбирай я. Страхувай се с нейните страхове. Стискай зъби с нейната болка. Плачи, когато текат сълзите й. Смей се, когато й е весело. Страдай, когато е объркана и уплашена.

Ако не си готов да останеш пред тази врата цял живот, по-добре не чукай. Защото може да се окаже, че търпението и кроткото постоянство са единствените помощници, които имаш. И това може да отнеме цялото време в този живот. Готов ли си за това? Защото ако си готов, вратата ще се отвори рано или късно. За да влезеш и да останеш.

Ще се отвори, когато издържиш всички тестове на разбитото й, събирано и лепено парче по парче, но мъдро сърце. Защото тя няма нужда от повече мигранти през територията на душата си. Тя има нужда от някой, който да остане. И когато ти отвори ще бъде сигурна, че това си ти. Това отнема време. Понякога цял живот. Ако си сигурен, че това сърце ти принадлежи, ще чакаш. Ще почукваш и ще се надяваш. Така както тя се е надявала всеки път преди да бъде излъгана. Ако не си готов за това, не тръгвай към нея. Не й губи времето. Тя е изморена, но не е преломена. Не си мисли, че си единствената й възможност. Защото в крайна сметка това сърце може и да не ти принадлежи. Но ако си готов, опитай. Преживяването обогатява. Просто се подготви да понесеш цялата болка, която е събрала в себе си. На нея й тежи. И ако си готов да чакаш и да влезеш през отворената врата, бъди готов и да споделиш болката. Да излекуваш раните й. След това може и да бъдеш обичан. Готов ли си? Такава любов си заслужава. Любовта, която ще получиш ще компенсира цялото търпение, което си вложил. И няма да си чакал напразно. И няма да си ощетен. Защото тя знае как да обича. Просто никой още не е издържал теста на разбиваното и поругаваното й сърце. Сърцето, което тя събира всеки път, когато някой си тръгне. Единственото, на което може да се довери. Разбивано, но не сломено. Опустошавано, но не заличено. Все по-зряло, все по-крехко, но все по-здраво и все по-цяло женско Сърце", публикува Елен Колева в мрежата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.