Елхите на Терзиев – граждански бунт завладя столицата

https://goreshto.net/novini/elhite-na-terziev-grazhdanski-bunt-zavladya-stolicata-5/123844 Goreshto.net
Елхите на Терзиев – граждански бунт завладя столицата

Елхите на Терзиев – иновативна гражданска инициатива бързо набира скорост в социалните мрежи. Във всички райони на столицата се появиха “украсени” паднали дънери, клони или преливащи контейнери за боклук. Само четири дни преди Коледа на повечето места в София се забелязват последствията от снега, който валя преди месец. Групите на кварталите преливат от сигнали за опасни дървета, скъсани или висящи кабели и несъбрани боклуци. 

 

Първата “украсена елха” се появи в квартал “Овча купел” в началото на месец декември. Голяма част от клони все още може да се видят в квартала. Затова гневни жители грижливо събраха част от клоните на едно място и ги украсиха с коледна декорация, като ги „опаковаха“ с бели и сини гирлянди.


Жителите на квартала оставиха и бележка, вид коледно писмо, с послание към общината: “До Община Овча купел, Разчистихме и събрахме счупените дървета и клони вместо Вас! Оставихме Ви Коледен подарък! Вземете си го! Тази година! От хората, които гласуват!“

Изглежда гневът е завладял и останалите столични райони, които също “украсиха” неразчистените клони и боклуци в знак на протест.

„Продължаваме с коледната украса ул. Галилео Галилей при детската градина. Г-н кмете, да не запразнихте?“, пише Димитър Главинов в групата на квартал „Гео Милев“.

„Като не ги изхвърлят, някой е намерил начин да ги направи по-празнични!“, пише Ивайла Трифонова в Групата „Люлин 1-10“.

„Някой е украсил купчината с клони. Това вече не бях го виждал!“, казва Димитър Маринов в групата „Забелязано в р-н Възраждане – Зона Б 5/18/19 и Сердика (Оригиналът).

ВИЖ СНИМКИ:

Източник: 19min.bgКоментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.