Евгени Будинов е твърдо решен да получи лидерското благоволение, за да се уреди с депутатско място

Политическите скандали продължават да разкъсват Народния театър

https://goreshto.net/novini/evgeni-budinov-e-tvardo-reshen-da-poluchi-liderskoto-blagovolenie-za-da-se-uredi-s-deputatsko-myasto/52131 Goreshto.net
Евгени Будинов е твърдо решен да получи лидерското благоволение, за да се уреди с депутатско място

Политическите скандали продължават да разкъсват Народния театър

Нов скандал покрай Александър Морфов и спектакъла му „Хъшове“, отново с политически привкус, разтърси и артисти, и политици.

 

На фона на съвременните театрално-политически страсти в Народния театър древногръцките трагедии изглеждат направо като детска игра. Този път режисьорът бунтар отново е на прицел, тъй като през лятото на 2022 г. изхвърлил от постановката си Евгени Будинов по политически причини, наричайки го „гербаджийски боклук“ пред целия екип на спектакъла.

 

Будинов е свързан с омразните на Морфов Бойко Борисов и ГЕРБ. Поредният скандал тръгна от разпространено в медиите  и социалните мрежи видео, което е от първата репетиция в края на август на представлението „Хъшове“, което се завърна на сцената на Народния по покана на директора Васил Василев след 3-годишно отсъствие.

 

Актьорът Валери Йорданов, който е един от „хъшовете“ заяви, че записът се използва с политически цели.

Видеото бе споделено във Фейсбук първо от Тома Томов, който бе колега на Будинов в 44-то НС като част от парламентарната група на ГЕРБ.

 

Във видеото Морфов казва пред актьори и режисьори: „Имаме още едно отсъствие, един гербаджийски боклук, който изхвърлихме от представлението.“

Той обяснява своето решение за отстраняването на Будинов с това, че никога не е крил антипатиите си към Банкя, Борисов и сие. Категоричен е, че не може човек с такива разбирания и тази позиция в живота да е част от представлението им.

 

Научавайки, Будинов позвънил на Морфов, за да го попита наистина ли е отстранен от „Хъшове“, а режисьорът му отговорил: „Да, защото си от ГЕРБ“. След това имитирайки го, Морфов пресъздава разговора си с Будинов във видеото, заявявайки: „Ако аз се отрека публично да известя навсякъде, че се отказвам от това, което бях принуден, всеки прави грешки, ще има ли някакъв шанс аз някога да работя с теб, защото ти си ми любимият режисьор“.

 

Факт е, че новият, при това монтиран запис идва точно в началото на новата предизборна кампания, когато започва реденето на листите, а Будинов напоследък изпадна от листата на любимците на Борисов, макар много да желаел да засвидетелства верността си и отново да спечели доверието, така че да получи избираемо място в депутатските листи.

Това е и причината да даде гласност на случая чак сега, половин година по-късно.

 

След като Будинов не успя да попадне в трите кратки парламента, сега е твърдо решен да измоли лидерското благоволение и да се уреди с предно място в листите, което да му даде възможност отново да е депутат.

Поради тази причина най-удобно било да се представи като жертва на политическа репресия.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.