Герой от САЩ`94 късал билетчета на плажа, за да преживява

https://goreshto.net/novini/geroy-ot-sasht94-kasal-biletcheta-na-plazha-za-da-prezhivyava/49239 Goreshto.net
Герой от САЩ`94 късал билетчета на плажа, за да преживява

Илиян Киряков разкри шокираща истина от миналото си, която може да стъписа всекиго

Героят от САЩ`94 Илиян Киряков е късал билетчета на плажа, за да преживява, пише Skandalno.net. Това се е случило малко след края на активната му футболна кариера в края на 90-те години. Тогава Киряков бил поканен да води отбор от Кипър и той приел. Звездата от Мондиал `94 обаче се озовала в Кипър два месеца по-рано, тъй като в България нямало работа. Тогава Илиян Киряков трябвало да стори нещо, за да изхранва семейството си. На работодателите в Кипър им било все едно, че това е герой от САЩ`94 и му отказвали работа след работа. Накрая бившият футболист се принудил да започне да работи на входа на плажа, осигурявайки пропусквателния режим.

[caption id="attachment_3573" align="alignright" width="300"]Ilian Илиян Киряков (вляво) се радва на гола на Йордан Лечков във вратата на Германия по време на САЩ`94[/caption]

Илиян Киряков обаче и до ден днешен не се срамува от своя избор. Той споделя, че за него няма срамна работа, но за жалост негови приятели не мислели така и той ги изгубил завинаги. Един от тях е големият Христо Стоичков, който така и не превъзмогнал факта, че най-близкият му приятел от САЩ`94 се изложил така пред целия футболен свят. Затова двамата вече не били близки, даже не се чуват. Жалко, защото те деляха една стая в продължение на 8 години по време на лагер сборовете и футболните турнири.

Goreshto.net припомня, че Илиян Киряков се прочу на САЩ`94 най-вече с жеста си към Красимир Балъков, когато изненада съотборника си отзад при радостта на отбора след победата над Мексико. Киряков взе участие в почти всички двубои на нашия състав. Той се включваше предимно като резерва, но помогна много за успеха на целия ни тим. Затова завинаги ще остане като един от героите на българския футбол.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.