Главният секретар на МВР не казва, но Мерджанов знае, че Орлин Алексиев е част от наркосхема

https://goreshto.net/novini/glavniyat-sekretar-na-mvr-ne-kazva-no-merdzhanov-znae-che-orlin-aleksiev-e-chast-ot-narkoshema-2/51971 Goreshto.net
Главният секретар на МВР не казва, но Мерджанов знае, че Орлин Алексиев е част от наркосхема

След като главния секретар на МВР Светлозар Лазаров не потвърди по никакъв начин да има връзка между заловената голяма пратка кокаин и председателя на финансовата комисия на Столичния общински съвет (СОС) Орлин Алексиев това направи червеният депутат Атанас Мерджанов.

Според Мерджанов всичко по случая е ясно и е очевидно, че Алексиев е бил свързан с “кокаиновите крале”, сред които е Евелин Банев-Брендо. Мерджанов заяви, че става дума за двама общински съветници – и за Боевски, и за Орлин Алексиев. Защо МВР не е разследвало имало ли е преки връзки, съществувал ли е този канал? От кого е бил покровителстван и имало ли е чадъри върху определени политически фигури, попита депутатът. Мерджанов зададе въпрос към кмета на София Йорданка Фандъкова възможно ли е при такива действия на един от най-отговорните общински съветници да остане на тази позиция?

Не е ли редно и нормално първото действие, докато продължава проверката, да бъде отстранен от позицията председател на комисията по бюджет и финанси, попита той.  Мерджанов не пропусна и да отдаде заслуженото по случая за българската полиция. “Има коренно различен подход в действията на МВР под ръководството на Йовчев и под ръководството на Цветанов, който извършваше зрелищни полицейски акции, издаваше телевизионни присъди без конкретен резултат”, заяви Атанас Мерджанов.


Източник: Actualno.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.