Грандиозна Фейсбук измама обикаля интернет: Виж как да се спасиш!

https://goreshto.net/novini/grandiozna-feysbuk-izmama-obikalya-internet-vizh-kak-da-se-spasish/49707 Goreshto.net
Грандиозна Фейсбук измама обикаля интернет: Виж как да се спасиш!

Много подла Фейсбук измама оставя десетки души разбити!

В интернет има какви ли не мошеници, но последната Фейсбук измама направо остави много хора с жестоко наранени сърца и празни джобове. Става дума за флирт с цел уж връзка, а всъщност се стига до обир. В последно време са зачестили случаите, при които непознати се включват в чат с набелязаната жертва и започват да говорят за любов и връзка. Това е практика отдавна, но не и с цел парична измама. От полицията предупреждават, че измамникът може да бъде мъж или жена. В зависимост от жертвата, която е набелязана. По-често той е жена, тъй като мъжете се оказват по-лесна жертва. Когато красива девойка им пише в социалната мрежа, малцина не отговарят.

Тогава започва изпълнението на пъкления план в съответната Фейсбук измама. Момичето привлича вниманието на отсрещния господин с дръзко и леко палаво поведение. Целта й е той да си помисли, че тя му е в кърпа вързана.

Чатенето може да продължи със седмици, защото целта е да бъде спечелено пълното доверие на мамения. Дори често мошеницата слага някоя драматична история от миналото си, за да трогне човека, когото лъже. Накрая, след като такъв чат е продължил достатъчно време, се стига до среща. Жертвата бива подлъгана да носи много пари със себе си и винаги се избира такава, която има личен автомобил. Разбира се, предварително мъжът е бил разпитан с какви средства разполага като финанси. Така измамницата разбира дали си струва да се занимава с него. Обикновено тя избира часа и мястото на срещата. Винаги се избира отдалечено и романтично местенце, където се случва бруталната Фейсбук измама. На срещата не се появява жена, а няколко мъже, които по насилствен начин извършват обир над измамения. Взимат му всички налични пари, както и автомобила му. Тази измама много наподобява измама от сайт за запознанство, но тъй като там мошениците са започнали да изглеждат подозрително, са се прехвърлили във Фейсбук. Според проучванията, по-голямата част от обществото вярва много повече на социалната мрежа, отколкото на други интернет портали. Именно от това се възползват измамниците. Наскоро излезе наяве и друга Фейсбук измама. В нея жени се разголват пред обвързани мъже и след това ги изнудват за пари, заплашвайки ги, че ще покажат чата на жените им. Затова нашият съвет е да не завързвате разговор с непознати във Фейсбук. Те са с фалшиви профили, а един фалшив потребител може да бъде разкрит сравнително лесно. Ако не съществува нищо в "информация", след като вече сте приятели, трябва да се съмнявате. Освен това друго, което издава, че профилът е фалшив, е наличието на прекалено малко приятели, както и скорошна дата на създаване на профила.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.