Христо Иванов и ген. Атанасов пристават на Бойко след вота?

Денков бил готов да се отцепи от ПП

https://goreshto.net/novini/hristo-ivanov-i-gen-atanasov-pristavat-na-boyko-sled-vota-3/133092 Goreshto.net
Христо Иванов и ген. Атанасов пристават на Бойко след вота?

Денков бил готов да се отцепи от ПП

Партньорите на „Продължаваме промяната“ от десницата, кроят грозен заговор за разцепление. Заверата издават членове от тъмносинята фракция на „Да, България“ – хората на ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Не само те обаче участват в интригата, а цялата схема е с благословията и съдействието на Христо Иванов.

 

Според мълвата лидерите на дясното – Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов, решили след изборите да изоставят на произвола на съдбата колегите си от ПП и да пристанат на ГЕРБ. Поклонът пред Банкя вече бил договорен с хората на Бойко Борисов, ала според десните Кирил Петков и Асен Василев не подозирали за готвената схема. Депутати от десницата разкриват, че партията им е омерзена от скандалите в редиците на ПП, които лепят петно и по тях, а съвместното им участие на изборите, щяло да е истински удар по имиджа на ДБ и ДСБ.

 

Още от номинирането на Васил Терзиев за кмет на София в редиците на фанатизираните десни в столицата имало жестоки брожения срещу прегръдката с хората на Кирил Петков и Асен Василев, а темата се обсъждала всеки път на партийните им сбирки месеци наред, признават десни активисти. Провалите на ротацията и мечтата на ген. Атанасов да оглави парламента, също наклонили везните към отцепление, а фактът, че тъмносиният лидер не е водач на нито една листа, съвсем вбесил десницата.

Отделно принудата да са заедно на европейските и националните избори, вече преляло чашата сред актива на ДСБ и ДБ и според думите им, лидерите им напълно осъзнавали, че трябва да скъсат след изборите с партньорите си от ПП и да се гушнат с очакваните победители от ГЕРБ. Това било добре дошло и за Борисов, който от доста време също се опитва да всее раздор в малката коалиция като фаворизира Христо Иванов за сметка на плачливия Кирил Петков, на когото демонстративно отказваше да вдигне телефона по време на преговорите за ротацията.

 

От „Кърниградска“ издадоха още, че освен Христо Иванов, Борисов е успял да превърне и бившия премиер Николай Денков в потенциален ренегат. Денков почти бил на косъм да се отцепи от ПП след изборите, въпреки че води две техни листи – в Бургас, и в Шумен. Отсега академикът си проправял път към благословията на Борисов, като настоявал партията му да се съюзи с ГЕРБ след вота, уж поставяйки условия за съвместно управление. Депутати от ГЕРБ вече се шегуват, че в редиците им щяло да има няколко бивши премиери след изборите – Бойко Борисов, Мария Габриел, която се очаква да е водач на евролистата и Николай Денков, разкриват още от партията.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.