Хвала: Борисов е най-беден сред министрите, не е спечелил нищо! (виж парите му + тези на Радев и останалите)

https://goreshto.net/novini/hvala-borisov-e-nay-beden-sred-ministrite-ne-e-spechelil-nishto-vizh-parite-mu-tezi-na-radev-i-ostanalite/49893 Goreshto.net
Хвала: Борисов е най-беден сред министрите, не е спечелил нищо! (виж парите му + тези на Радев и останалите)

Бойко Борисов се оказа най-беден сред министрите, не е натрупал никакво богатство!

26 700 лева - за втора година с тази сума се отчита пред Сметната палата премиерът Бойко Борисов. Справката сочи, че имотното му състояние не е мръднало за последните две години. И на практика той е най-беден сред министрите. Освен, че смайва с липсата на богатство и имоти, в сравнение с повечето от останалите във властта, той получава и направо смешна заплата на фона на колегите си в Европейския съюз. Това се обяснява с общото състояние на държавата ни и повсеместния недоимък сред обществото, съобщава вестник "Ретро". Тръгнали сме с "бедните" от властта и затова ще продължим с другия от тях. И това е президентът Румен Радев.

Радев определено е най-бедният ни държавен глава досега. Като двамата със съпругата му Десислава Радева имат в банката едва 11 000 лева. Паралелно с кредит за 30 000 лева. Сред собствеността им е стара кола за 3300 лева, а президентът притежава и половината от жилище в столицата.

Въпросният апартамент е общ с бившата му съпруга Гинка Кесякова и е върху площ от 143 квадратни метра. Цената му възлиза на около 170 000 лева. Най-имотна сред министрите е Екатерина Захариева. Външната министърка се радва на три апартамента в столицата, къща на груб строеж пак в София, земеделска земя в Гърция и вила в известното село Кокаляне. Двамата със съпруга си общо притежават 97 296 евро в различни банкови клонове. Валери Симеонов е заработил и спестил 40 500 лева от заплати, но извън работата си той декларира 67 014 лева от трудови правоотношения извън дейността си като депутат. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов слага Бойко Борисов и доста други в малкия си джоб с декларирани 82 000 лева и парцел земя за 8000 лева край Сандански. Горкият Волен Сидеров е останал единствено на кредити, защото той няма ново придобито имущество. Лидерът на Атака не е декларирал пари нито в банка, нито в брой. За сметка на това обаче се "радва" на три заема. От 50 000 лева, 33 277 лева и кредитна карта с 4730 лева. С най-много имоти е Красен Кралев, който се гордее с къща с голям двор от 816 кв.м в кв. "Драгалевци", на цена от 528 979 лева. Във влог си държи сумата от 286 000 лв. Красен Кралев обаче има и кредит за 462 144 лева. Той има и акции в три компании за сумата от 132 134 лева. Крупният бизнесмен Веселин Марешки почти няма защо да го обсъждаме. Самият той не крие, че води класацията по богатство на родните властимащи, а състоянието му е наистина огромно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.