Икономистът Каролев изригна в защита на шефа на Уолтопия и дарението му! (виж тук)

https://goreshto.net/interesno/ikonomistat-karolev-izrigna-v-zashtita-na-shefa-na-uoltopiya-i-darenieto-mu-vizh-tuk/51173 Goreshto.net
Икономистът Каролев изригна в защита на шефа на Уолтопия и дарението му! (виж тук)

Владимир Каролев подкрепи Ивайло Пенчев в решението му!

Икономистът Владимир Каролев е един от малкото, които подкрепиха бизнесмена Ивайло Пенчев за дарението му. Както знаем, той заяви, че ще дари над 200 000 лева на Александровска болница, с които да се закупят обдишващи апарати за коронавируса. Но той и неговите близки и служители щели да ги ползват с предимство. Народът изригна, а днес болницата върна дарението му с думите, че не дели пациентите си. Ето какво обаче заяви Каролев в защита на Пенчев.

"Вчера поздравих Ивайло Пенчев, за дарението, което направи под условие за Александровака болница с ръкопляскане под негов пост. Десетина души (трима от тях с псувни и какви ли не ад хоминем обвинения по мой адрес) казаха, че не са съгласни.

Но имаше и 5 души, които съдейки по написаното от тях на стените им като образование (юрист, учител, биолог), би трябвало да разбират защо деянието на Ивайло Пенчев е полезно не само за служителите му, но и за останалата част от обществото. Та реших да обясня защо решението на Пенчев да направи дарение под условие е по-полезно за обществото, отколкото ако не беше направил такова дарение. И дано директорът на Александровска болница преосмисли решението си да не приеме това дарение. Първо, даже само един човек, който не е служител на Пенчев да спасят тези медицински уреди, това също би било полезно, не само за неговите служители, но и за човек, който не работи в Уолтопия. Разбира се имайки предвид, че работещите в Уолтопия са сигурно 0,001 % от населението на България, то само 0.001% от спасените от тези уреди ще са негови служители. Останалите 99.999% няма да са негови служители. Второ, поради невъзможността един човек да се погрижи за всички хора, е нормално той да се погрижи първо за близките си (в случая служителите си). Окей, има много, много малко хора по света, които биха избрали да помогнат на чужд човек, даже и да трябва да жертват близък. Не знам дали има и 0.000000000000000001% от населението на света, което при опция да спаси живота на близък, вместо на непознат, би помогнал на непознатия. Така, че и икономическата и социалната логика ясно показват, че деянието на Пенчев е по полезно, отколкото ако не беше предложил такова дарение. И всеки който не го разбира или не се замисля достатъчно или по някаква причина не харесва Ивайло Пенчев, мен, себе си или жена си/мъжа си, поради което се изказва негативно за това деяние на Пенчев. За което отново от мен поздравления", заяви Владимир Каролев. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.