Илиана Раева проговори за скандалното ощетяване на златните ни момичета! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/iliana-raeva-progovori-za-skandalnoto-oshtetyavane-na-zlatnite-ni-momicheta-vizh-tuk/50804 Goreshto.net
Илиана Раева проговори за скандалното ощетяване на златните ни момичета! (виж тук)

Илиана Раева изригна с дълъг пост в мрежата!

Преди часове Илиана Раева проговори за скандала с жестокото ощетяване на златните ни момичета. Въпреки перфектното им представяне в Баку. Предаваме думите й без редакторска намеса:

"Всяко Време избира своите герои. Колкото е по-трудно и невъзможно за покоряване на върховете, толкова по-силни и ярки са героите му.

48 години съм свързана с художествената гимнастика. Познавам цялата и история. И българската, и световната. През какво ли не съм минала и какво ли не съм видяла. Гледала съм всичките шампионки на този толкова красив спорт. Всяко време имаше своите прекрасни световни, европейски и олимпийски шампионки. Спортът ни е много тежък. Много... Изисква се да работиш всеки ден между 6 - 8 часа и повече. Изисква и по-различни жертви. Например да гладуваш, а да се налага да тренираш целодневно. Може цяла поредица да се напише за невероятната отдаденост на гимнастичките от различни държави към любимия ни спорт. Всички те заслужават уважение.

Днешната гимнастика е изключителна. Много трудна, много атрактивна, крайно динамична. Изисква понякога и нечовешки усилия. Цяла седмица сме вече на световното в Баку. Видях как Линой преди финалите бяга на пътека километри във фитнеса в хотела, а вечерта взе два медала.

Видях как ансамбълът на Израел днес загряваше на цимента пред залата, защото нямаше график още в залата за състезанието. Видях как рускините тренираха след часовете, които имаха за тренировка по ъглите в залата. Видях и нашите момичета как тренираха след редовната тренировка и ги гонеха от килимите, защото ни беше свършила тренировката по график. Видях толкова много желание, амбиция и стръв към състезанието от толкова много отбори и гимнастички, колкото не съм виждала никога до момента! Всичко беше блясък, красота, амбиция, ходещи и играещи по килимите зад кулисите направени като за бразилски карнавал състезателки, всеки отбор или състезателка коя от коя по-красива, с пламнали очи под силния сценичен грим. Страх, увереност, амбиция, самочувствие, агресия ... какво ли нямаше в тези устремени към квотите за Олимпиадата и медали гимнастички. Въздухът беше зареден с огромно напрежение.

Много сълзи видях след състезанието днес и през всичките дни. Сълзи, в очите на състезателки и треньори, на техните съдии, които не успяха да вземат квоти за Олимпиадата, които не успяха да вземат медал. Видях и неописуемо щастие. Имаше дори викове. Прегръщаха се, плачеха от радост тези, които бяха успели.„

На фона на всичко това, на една жестока конкуренция, на една толкова бързо развиваща се гимнастика, която непрекъснато разширява своята география, БЪЛГАРСКИЯТ АНСАМБЪЛ ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ( вече не знам коя точно) ПЕЧЕЛИ МЕДАЛ ОТ ГОЛЯМО СЪСТЕЗАНИЕ! ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА Е СРЕД НАЙ-СИЛНИТЕ! Направи го по най-уникалния начин - с уникална игра! Да, нашите съчетания са шедьовър! Да, те са ДИАМАНТИ! А Весела е треньор с уникален творчески гений! Да, целият свят на художествената гимнастика ги обича и обожава да ги гледа! Няма как да разкажа, какви поздравления получаваме от цял свят.

Нека ценим това, което имаме и да го пазим, и да го съхраним! Днес нашите диаманти бяха с усмивки, щастливи и се радваха на спечеления медал. Всички ги поздравяваха! Те са щастливи! Казах им : Момичета, уникални бяхте! Велики бяхте! Гордея се с вас!

Те са достатъчно интелигентни , за да преценят как и колко са ощетени. Не са първите, не са единствените и няма да са последните. Спортът ни е такъв откакто го има. И наши съперници са били жестоко и безкрупулно ощетявани. България две години преди 70-тата си годишнина от създаването на Художествената гимнастика продължава да е сред най-силните в света! Нека оценим достойно този категоричен факт и дадем само любов и подкрепа на тези истински героини! Нека вместо да мразим и отричаме достойните ни съперници, да подкрепим и изпратим само положителна енергия на отбора ни, който пише златна история, в годините на най-голямата конкуренция в историята на гимнастиката! Те го заслужават повече от всякога!

Защото Времето е такова, а си ги е избрало именно тях! Защото са силни, имат вяра в себе си, имат самочувствие заради класата си и ОБИЧАТ ТОВА, КОЕТО ПРАВЯТ! Защото са устремени и имат силна воля и непобедим дух!

Защото са ИЗБРАНИ ДА СА ГЕРОИ! Защото ... ВСЯКО ВРЕМЕ ИЗБИРА СВОИТЕ ГЕРОИ!", категорична е Илиана Раева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.