Илиана Раева с ексклузивно интервю! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/iliana-raeva-s-ekskluzivno-intervyu-vizh-tuk/51098 Goreshto.net
Илиана Раева с ексклузивно интервю! (виж тук)

Илиана Раева даде ексклузивно интервю!

Ето какво сподели Президентът на БФХГ Илиана Раева специално за страницата на Федерацията непосредствено след първото състезание за годината:

Г-жо Раева, как оценявате участието на българските гимнастички в Гран При Москва и съпътстващите турнири за жени и девойки?

- Много съм доволна от участието на всички. Разбира се, най-щастлива съм за финала на топка на Татяна Воложанина. Тя се състезава с най-добрите гимнастички на Русия и някои други страни и беше важно да успее да покаже огромния си потенциал. Допусна някои грешки, но все пак тя за първи път участва на състезание от такъв мащаб и е само на 17 години. Прекрасно е, че влезе в схемата на Гран При и знам, че от тук нататък само ще расте като състезател. Вая също се представи много добре. За нея това също беше нов старт за кариерата и. Показахме две много талантливи гимнастички, които тепърва ще печелят медали за България. Много могат и двете, много са различни и отзивите за тях вече са много добри. Показахме силата на българската гимнастика с прекрасни композиции и трудни елементи, за които се иска още работа. Тук е мястото да кажа, че творческият гений на Бранимира Маркова ярко се открои на това състезание, както разбира се и на Валентина Иванова при девойките. Много съм спокойна с работата на двете и на техните помощници Силвия Стойнева, Марияна Памукова и Райна Тошева. България от няколко години е очаквана с огромен интерес от специалисти, треньори, съпернички и фенове в света. Успяхме да създадем един прекрасен и можещ екип с невероятно талантливи треньори и състезатели. Вижте девойките ни какъв фурор направиха. Малката кралица Ева и малкото торнадо Стиляна! Радост за сетивата.

Разбирам, че сте доволна, но можеше ли да бъде и по-добро класирането? Българските фенове често са недоволни и искат повече.

- Винаги може да е по-добро. Работим затова усилено. Българските фенове истински ни се радват и подкрепят. Гордеят се с постиженията ни. Някои по-крайни все още живеят в миналия век и трудно осмислят новото време в гимнастиката. Времената наистина са други. Гимнастиката е трудна и много различна от гимнастиката от миналото. Като гледах новите съчетания на ансамбъла и жените ни индивидуално, казах, че това е фантастична, приказна гимнастика. Ако тези съчетания, които са толкова трудни и артистични едновременно с това се изиграят с всичко заложено, ами това ще граничи с фангастиката! Весела и Бранимира са гениални творци! Ще е много трудно, но не невъзможно. Аз, например, изобщо не мога да сравня тази гимнастика с тази от миналото. Сега гимнастичките са с много повече качества и от тях се изисква да са истински вундеркини. Надявам се, че с промените, малко нещата ще се успокоят и балансират. Като гледах Ева и Стиляна си мислех, какво ли ще играят след година. Те са едно огромно богатство заедно с Таня и Вая! Наистина съм много доволна от участието ни в Москва.

Как оценявате съперниците ни?

- Съперниците ни са силни и пределно амбицирани да печелят, но ние също сме силни и амбицирани. Очаквам много интересна Олимпийска година.

Какво е мнението ви за младата звезда на Русия Лала Крамаренко?

- Следя я отдавна. Прекрасен състезател. С типичните за руските гимнастички много качества, красиво и атрактивно момиче. Това може би ще е новата звезда на Русия в следващия цикъл, а не бих се учудила ако е и в този. Нашата Таня не и отстъпва по качества и сила на този етап. Просто и трябва още малко рутина и самочувствие за игра при жените.

Кога ще видим новите съчетания на жените и ансамбъла?

- На контролното, което ще е непосредствено преди състезанията, на които ще участват.

Малко бяхте пестелива за девойките.

- Никак даже... нарекох едната кралица, другата торнадо! Те са прекрасни и работят много. Те ще са първото “производство” на националния ни отбор. Машината е задвижена. Времето ще покаже.

Благодаря ви! Желаем ви успешна Олимпийска година!

- Благодаря! Автор Юлияна Кесарова

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.