Илиян Любомиров разтърси мрежата в дните на карантина! (виж тук)

https://goreshto.net/interesno/iliyan-lyubomirov-raztarsi-mrezhata-v-dnite-na-karantina-vizh-tuk-2/51178 Goreshto.net
Илиян Любомиров разтърси мрежата в дните на карантина! (виж тук)

Илиян Любомиров взриви мрежата във време на страх и извънредни мерки!

Писателят Илиян Любомиров разтърси мрежата преди часове. Мъжът на Петя Дикова показа, че има голямо сърце. И посъветва всички хора да не забравят възрастните си близки, роднини, съседи и дори непознати.

"Решавам да отида до блока на баба ми да я видя, аз - от тротоара, тя - от балкона. Да побъбрим, да се убедя, че е добре и си има всичко, тя да е сигурна, че и аз се справям.

Направила ми е супа, сипала ми е един буркан и го е сложила по мое наставление в плик от външната страна на вратата. Вътре е сложила и две филийки хляб, още е топла супата, веднага да си я изям, като се прибера, обещавам, обещавам. Питам я от какво има нужда, само един вестник, ако може, оставям ѝ го и аз от външната страна на врата, още малко приказки и после размисъл. Възрастните хора имат нужда от внимание и някоя добра дума не по-малко от лекарствата и базисните храни, с които така или иначе им се налага да живеят. Обадете се на бабите и дядовците си. за тях това ще е всичко. А гарантирам, че и вие ще се почувствате по-добре. Има такива, които поради заболяване или напреднала възраст, не могат да напускат домовете си. Мисля си, че е полезно да разпространим телефоните на "Социален патронаж" във входовете. Или ако знаем, че имаме такива съседи, да им се обадим. За София посочените номера са 02 8188522 или 02 8188523. За другите градове можете да видите в Гугъл. В такива моменти проличава и можем ли да се погрижим за някого другиго, без да очакваме нищо. За мен това е да си човек. А то доброто се връща", трогна мрежата Илиян Любомиров. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.