Ирина Тенчева изнася лекции на децата си! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/irina-tencheva-iznasya-lekcii-na-decata-si-oshte-podrobnosti/51830 Goreshto.net
Ирина Тенчева изнася лекции на децата си! (още подробности)

Ирина Тенчева се е отдала на преподаване по време на отпуска!

На преподаване по време на отпуска се е отдала Ирина Тенчева. Половинката на продуцента Иван Христов изнесе открит урок на децата си и техните приятели, при това директно на плажа:

"Днес с големите деца от морската ни компания се заговорихме за това защо когато мога си нося вода от България, кой колко вода пие и кога се сеща да го прави.

От дума на дума стана ясно, че малка част от тях се сещат да пият вода без да изпитват голяма жажда; че когато са жадни, понякога заместват водата с подсладена напитка, която си “броят” за прием на течност, както и че са чули от роднините си, че да се пие всеки ден минерална вода не е полезно. Да, живеем в свят, в който всяка истина съществува паралелно със своя алтернативна, по-често напълно невярна версия. Затова реших да формулирам в няколко точки най-важните неща, които трябва да запомним от ранна възраст за водата. Мисля, че ще са от полза и за вашите деца: 1.Човешкият организъм има нужда от поне 3 литра вода всеки ден. 2.Не бива да чакаме да ожаднеем, за да пием вода. Дори 1% дехидратация оказва отрицателно въздействие както върху настроението, така и върху концентрацията и възможностите ни да се справяме със задачите в ежедневието. Повече от 2% загуба на вода в тялото може да доведе до нарушена краткотрайна памет, да предизвика затруднения с фокусирането и координацията на работните процеси. 3.Под прием на вода, трябва да разбираме само ВОДА – чешмяна,минерална или изворна вода. Напитки като айран, сокове, газирани питиета, чай не могат да удовлетворят потребностите на организма ни. 4.При хора над 7 годишна възраст ежедневната консумация на минерална вода е полезна и когато е нискоминерализирана няма нужда да се редува с друга. Днес разбиваме митове на тема вода! 5.Минералната вода съдържа важни за организма ни минерали и елементи, които ако искаме да се чувстваме добре така или иначе трябва да си набавяме всеки ден с добавки или обогатени храни. (което най-често не правим)", разсъждава Ирина Тенчева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.