Ирина Тенчева се влюби в приказния свят на шоколада! (виж я в Швейцария)

https://goreshto.net/novini/irina-tencheva-se-vlyubi-v-prikazniya-svyat-na-shokolada-vizh-ya-v-shveycariya/51105 Goreshto.net
Ирина Тенчева се влюби в приказния свят на шоколада! (виж я в Швейцария)

Ирина Тенчева отиде във фермата за шоколад Милка!

Половинката на продуцента Иван Христов - Ирина Тенчева сбъдна мечтата си. Тя се озова директно във фермата за шоколада Милка. А нещата, които сподели оттам, заинтригуваха мнозина:

"Млякото за шоколад Милка се събира ежедневно от сертифицирани малки семейни ферми. Татко Клаус, мама Даниела, родителите й и двете им дъщери – Франциска и Катерина , съответно на 12 и на 15 години бяха нашите домакини в една от тези ферми.

Когато не са на училище, момичетата също проявяват желание да участват в грижите за кравите. Казват, че приемат животните като свои домашни любимци и им е приятно да са край тях. Наистина не повярвах, че фермата се поддържа САМО от тези усмихнати 8 човека! Оказа се, че за рода им производството на мляко за Милка e повече от традиционно и че (точно както си мислих), това занимание, на което те посвещават 12 часа всеки Божи ден, им е напълно достатъчно, за да се чувстват осмислени и щастливи. Поговорих си с дамите за живота им, който дори не е “живот на село”, защото фермите са разположени сред необятните пасища, далеч от населени места. Не им ли липсва градската среда, киносалоните, моловете, не им ли се е искало някога “да постигнат” нещо повече от родителите си, да избягат от тежкия физически труд и от миризмата на треви и животни, не им ли липсва личното, чисто женското време... Получих простичък и чистосърдечен отговор “не” на всички въпроси, а на последния Даниела се усмихна широко и ми каза: Аз си имам моето време като жена поне един път в седмицата, ела да ти покажа”. Минахме зад летния хамбар и отворихме вратата към нещо като салон, в който лъснат до блясък бе паркиран огромен рокерски мотор. “Това е женското ми хоби”, каза майката на фермата и се разсмя. * Бабата на момичетата ни беше направила вкусна закуска. Кайзер кейк, торта, сок от ябълки, кафе и свежо прясно мляко. Опитах всичко, включително и млякото, на което по принцип не съм почитател. А то имаше вкус на сметанов сладолед с лек дъх на билки – нищо общо с нищо, което бях опитвала до тогава. Това обяснава и нежния вкус на шоколада", разказва очарована Ирина Тенчева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.