Извънредно: 100 журналисти окупираха сградата на BiT в столицата! (скандалът е огромен, отказват да си тръгнат без заплати)

https://goreshto.net/novini/izvanredno-100-zhurnalisti-okupiraha-sgradata-na-bit-v-stolicata-skandalat-e-ogromen-otkazvat-da-si-tragnat-bez-zaplati/50296 Goreshto.net
Извънредно: 100 журналисти окупираха сградата на BiT в столицата! (скандалът е огромен, отказват да си тръгнат без заплати)

Над 100 журналисти, оператори и служители на телевизия BiT се вдигнаха на бунт!

Тотално меле се задава в сградата на телевизия BiT в столицата. Към момента над сто журналисти, оператори и служители на медията са окупирали сградата и отказват категорично да я напуснат. Зарекли са се, че няма да мръднат от местата си, преди да са си получили заплатите. Това предаде репортер на агенция ПИК. Припомняме, че преди два месеца телевизията беше продадена на Мирослав Янев. Който е подставено лице на Красимир Гергов. Работещите в BiT до момента обаче твърдят, че са оставени без стотинка като постоянно ги лъжат, че ще им платят. Чашата на търпението им вече преляла. В момента побеснелите журналисти отказват да си тръгнат от сградата, тъй като се опасяват, че ако се върнат утре, ще я намерят заключена. И с блокиран за тях достъп. Телевизията се намира на улица "8 март" в Студентски град, а наоколо напрежението може да се реже с нож. Въпреки протеста на служителите, новият собственик Мирослав Янев изобщо не се е вясвал на мястото. Той изпращал единствено посредници, които да говорят с хората и да им замазват очите, че ще си получат изработеното. Както знаем, медията беше създадена от известната журналистка Нери Терзиева и с парите на братя Вълневи, които имат транспортен бизнес в Америка. Програмен директор беше Сашо Диков, който обаче демонстративно напусна при смяната на ръководството. Сашо Диков акустира при Слави Трифонов като всеки петък ще излъчва репортажите си от Народното събрание в "Шоуто на Слави". Как и кога обаче журналистите от BiT ще си получат заплатите и как ще завърши целият този цирк, предстои да разберем. Едно е сигурно - този път журналистите няма да позволят да влязат в ролята на излъганите камилчета и ще си търсят правата по всички начини.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.