Как да организирам логистиката за международни превози?

https://goreshto.net/novini/kak-da-organiziram-logistikata-za-mezhdunarodni-prevozi/49681 Goreshto.net
Как да организирам логистиката за международни превози?

Реално погледнато, бихте могли и сами да се заемете с логистиката на международния превоз, който искате да бъде извършен. Въпросът е дали си заслужава?

Какво ще спечелите от всичко това и въобще заслужава ли си да хвърлите толкова много усилия? Вместо да се възползвате от услугите на фирма, която предлага транспорт и логистика на разумни цени? В тази статия ще се опитаме да ви представим „двете страни на монетата“ и вие сами да прецените кой от двата варианта да изберете.

Както уточнихме вече логистиката представлява организирането на транспорта.

Това ще рече, че трябва да се погрижите за всичко свързано с него – от намирането на превозно средство до оформянето на всички документи и разрешителни, от които ще имате нужда при преминаването на границата. Така че да караме поред на нещата. Първото нещо, което трябва да направите е да намерите транспорт. Логично е да разполагате с такъв, защото в противен случай няма никаква логика да наемате фирма, която да ви подсигури само превозно средство, но без да поеме организирането на транспорта. Основната част при логистиката спада върху оформянето на документите за пред митницата.

Документите, от които имате нужда са – T1, T2L, документ за износ и внос.

Тяхното попълване не е никак лесно. Освен това трябва да обикаляте от „канцелария в канцелария“ докато получите необходимите печати и подписи. За превозването на извънгабаритни товари в Европейският съюз трябва да подадете заявление за разрешително по образец до Агенция по пътна инфраструктура. В срок от 1 до 25 дни вашата молба ще бъде разгледана и евентуално одобрена, ако покривате изискванията. logistika3Трябва да знаете, че разрешителните, които се издават за всяка една отделна страна са на различни цени. Например, за да извършвате международни превози до Италия цената на разрешителното е 9000 евро за срок от 1 година. За да получите разрешително за извършване на транспортни услуги от и до Германия пък ще трябва да платите 100 евро на година.

Така че сами разбирате, че цените са субективни и се формират от много странични фактори.

Получаването на необходимите разрешенителни и документи може да се проточи. Все пак знаете с каква бързина работят държавните чиновници. Те обичат да вършат всичко в последният момент, а дори понякога самоволно нарушават обещаните срокове. Поради тази причина много хора, които извършват частни международни превози предпочитат да работят с фирми за логистика и да оставят „бакиите с документацията“ в техни ръце. Освен това някои от тях могат да ви предложат доста изгодни цени и ограничаване на разходите, което няма как да не бъде взето предвид и трудно бихте могли да го постигнете самостоятелно. logistika2Без значение дали имате нужда от извършването на международен превоз или ви трябва помощ за оформянето на митническите документи. Препоръчваме ви да се обърнете към ИА ТРАНС ЕООД. Фирмата предлага транспорт, логистика и спедиция на отлични цени, а качеството на услугите със сигурност ще надхвърли очакванията ви.

Тя разполага с богат автопарк, който може да покрие всичките ви нужди.

В случай че разполагате със собствен превоз и търсите съдействие за логистиката, ИА ТРАНС отново може да ви помогне. За повече информация е желателно да се свържете с фирмата чрез посочените в сайта начини за контакт, където ще получите отговор на всички въпроси, които пряко ви вълнуват.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.