Калин Вельов си навлече гнева на колегите, но подкрепи забраната за културни мероприятия! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/kalin-velyov-si-navleche-gneva-na-kolegite-no-podkrepi-zabranata-za-kulturni-meropriyatiya-vizh-tuk/51159 Goreshto.net
Калин Вельов си навлече гнева на колегите, но подкрепи забраната за културни мероприятия! (виж тук)

Калин Вельов смята, че рискът за здравето на българите, е твърде голям!

Рискът за здравето на всички българи е твърде голям, убеден е Калин Вельов. Който застана в твърда подкрепа на решението на правителството да забрани всички публични мероприятия заради коронавируса. Без да се интересува колко от колегите му ще го намразят за това.

"Аз разбирам афекта на всички колеги артисти и музиканти! Аз също съм засегнат от това което се случва..и финансово..и организационно! Никой от нас няма да излезе сух... Да, Обаче!!

Много е важно да стиснем зъби за 2 седмици.. Защото, ако тук стане като в Италия и карантината обхване големите градове и милиони хора, ще бъде страшно!! Тогава тази навременна в момента мярка да не се събираме заедно и накуп много хора, ще ни се види като галене по главата... И заради бързото разпространение на тъпия вирус, има вероятност месеци след това да не работим и да забравим за дълго време за постановки и концерти! Нека веднъж действаме преди събитията, а не след това! Така че по-добре сега да спрем за 2, 3 седмици.. отколкото след това за месеци. По-добре сега да загубим участия, но скоро да продължим, отколкото да рискуваме това да се разпространи извън контрол и след това дълго време да си седим в къщи. Идва лято, ако спрем разпространението на време, ще бъде много добре!! Имам приятели между вас, които са набили не малко пари в реклама и толкова безценно време в организация на събития.. Ужасно е това, няма 2 мнения!! Съгласен съм, че тази забрана трябва да важи и за големи търговски обекти, като МОЛОВЕ.. и кино прожекциите. (доколкото съм запознат за КИНОТО важи забраната)

Тези които в момента обвиняват Банов за цялата ситуация, да се замислят, ако те са на негово място с неговата отговорност как ще постъпят?! Можете ли да понесете тази отговорност за постъпките и решенията си, които ще засегнат много хора?? И финансово и здравословно. За всичко той ли е виновен?!? Щото е много лесно да си съдник от вкъщи, като вируса не е докопал теб или твоите близки (някои от тях в силно рискови групи).

Много е лесно да съдиш, като носиш отговорност само за себе си.. А за хиляди, а за стотици хиляди? Ако стане епидемична вълна и спуснем кепенците за месеци напред?? После всички вкупом ще крещим, що не се взеха мерки навреме?!? И пак той ще е на пангара, нали?? Винаги недоволни.. Да, най-бързо се разпространява там където се събират много хора на близко отстояние, в затворено помещение.. За добро и лошо, ние сме тези които участваме най-активно в събирането на тези хора накуп и логично първо от хората на изкуството започват рестрикциите... Ние не знаем колко от нас го носят вече и на колко го предаваме с лекота, нали?! При едни се проявява и ги удря, други само го пренасят.

Никой не иска да смазва културата, нека се опитаме да гледаме по-далеч от носа си и извън рамките на себе си и парите.. Ще кажете, на чужд гръб и сто тояги са малко. Но точно тогава си помислете, дали сме готови да подложим на риск всички останали в залата и да пренебрегнем заплахата, за да се случат нещата по добрия предимно за нас лично начин?!

Кой е егоистът в случая и кой мисли за доброто на повечето хора? Бъдете и прагматични: дори и да няма забрана, много от хората сами ще се дръпнат от масовите събития, за да не рискуват. И тези идващи мероприятия ще бъдат така или иначе половинчати като посещение. НЕ ЗНАЕМ КАКВО ПЕЧЕЛИМ, КОГАТО ГУБИМ!!! .. Но сме устроени да мислим първосигнално и да гледаме само тук и сега. Мислим че СЕГА е най-лошо, докато не се окаже ще има много по-лошо. И тази криза ще мине, поне да се опитаме да мине по-бързо ..с общи усилия и разбиране на ситуацията", категоричен е Калин Вельов. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.