Кеворк Кеворкян разплака мрежата с думите си за великата Стоянка Мутафова! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/kevork-kevorkyan-razplaka-mrezhata-s-dumite-si-za-velikata-stoyanka-mutafova-vizh-tuk/50960 Goreshto.net
Кеворк Кеворкян разплака мрежата с думите си за великата Стоянка Мутафова! (виж тук)

Кеворк Кеворкян взриви мрежата с коментара си за Стоянка Мутафова!

Кеворк Кеворкян разтърси мрежата и разплака мнозина с думите си за ненадминатата Стоянка Мутафова. Ето какво написа той след кончината на огромната ни актриса. Предаваме думите му без редакторска намеса: "СЪЛЗА ЗА МУТАФОВА На път сме да изтърбушим още една дума: „велик“. Понеже я използват, както/за когото им скимне. Преди това направиха на нищо друга дума – „легенда“. Обаче при тази жена думата „велик“ ще се чувства съвсем уютно. Едва след 70-тата си година Стоянка се примирява, че смъртта ще й се случи и на нея – и се замисля, дали нещо от духът/съзнанието й ще остане да витае някъде. И все очаква покойният й съпруг Нейчо Попов да й се обади. Той е последният мъж в живота й - а тя остава вдовица едва 50 годишна. Знае, че нейното място никой не може да го заеме. За този разговор /2012 година/ я представих като „Халата на смеха“. „Точно такава съм – рече тя. – Хала“. Никога не е искала да бъде сладка и миличка и още се чуди как е стигнала до това дередже, след като не умее да се врежда. Има страхотен произход, а все я питали от кое село е. „Самотният човек е пълен отвътре“ – казва Мутафова. И още: „Не е задължително да си добър човек, за да станеш добър актьор.“ И на 90 години смяташе, че много е загубила като е станала артистка, а не археолог. „Артистът разкрива един човек, археологът – цели светове. Исках да разкривам светове“ – казва. Продължаваше да е убедена, че повечето хора не са разбрали коя е. Сега – Горе, в съвсем тесния кръг на Великите – този въпрос най-сетне ще отпадне", написа Кеворк Кеворкян.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.