Кирил Петков и Нинова дали 360 млн. на Велико Желев. Арестуваният бос на Хидрострой спонсорирал партията на Стефан Янев

https://goreshto.net/novini/kiril-petkov-i-ninova-dali-360-mln-na-veliko-zhelev-arestuvaniyat-bos-na-hidrostroy-sponsoriral-partiyata-na-stefan-yanev-3/53177 Goreshto.net
Кирил Петков и Нинова дали 360 млн. на Велико Желев. Арестуваният бос на Хидрострой спонсорирал партията на Стефан Янев

Босът на "Хидрострой" Велико Желев, който снощи бе арестуван по обвинение в принуда и нанасяне на телесна повреда на свой служител, е бил сред спонсорите на партията на Стефан Янев - "Български възход". Обаче, източниците и условията за финансирането на коалицията на експремиера с Румен Петков са станали ябълката на раздора между двамата, вследствие на което АБВ се раздели с генерала и се присъедини към Мая Манолова в Левицата.

 

Именно "Хидрострой" получи от последния редовен кабинет на коалиционните партньори Кирил Петков и Корнелия Нинова поръчката за 360 милиона лева за строежа на тунел под Шипка.

 

Не е тайна, че бизнесменът е любимец на Статуквото и то още от царско време - коалицията НДСВ, ДПС, при която е шеф на Агенция Пътна инфраструктура. После при Тройната коалиция е съветник на прочулия се покрай корупционния скандал с пътно строителство Батко и Братко член на Ниновото актуално ръководство на БСП и тогавашен ресорен министър Асен Гагаузов.

 

Веднага, след като напуска държавната работа, Желев подкарва Макларън за 360 000 евро - някои казват, че бил автомобилът на Румен Гайтански - Вълка, а за 19-ия рожден ден на сина си му подарява Ламборгини за още толкова, пише "19min". В морската столица култов от многото проекти на "Хидрострой" - общо за стотици милиони лева - е булевард "Васил Левски", който не само струваше 46 млн. лв. на километър, не само беше изпълнен с 9 месеца закъснение от срока по договор, не само беше така уникално проектиран и реализиран, че мина през трибуните на стадион, но и пропадна ден след пускането си.

 

Компанията се прочу в лоша светлина и реконструкцията на Петицата и ул. "Алабин" в София, едва приключила неотдавна, заради което той беше глобен с 1 милион лева от кмета Фандъкова.

 

Името на Желев нашумя покрай купуването от вдовицата на милиардера Емил Кюлев на най-красивата сграда на жълтите павета – централата на ДЗИ на бул. Цар Освободител в сърцето на София, част от архитектурния комплекс на зала България и едноименния гранд-хотел. Тя му беше продадена за 10,85 млн. евро с ДДС, малко над застрахователната й стойност.

Източник: pik.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.