Клиентите на Kaufland дариха близо 20 000 лева на нуждаещи се от лечение

Средствата бяха събрани в инициативата „ДАРИ“, организирана съвместно с дарителската платформа DMS

https://goreshto.net/novini/klientite-na-kaufland-dariha-blizo-20-000-leva-na-nuzhdaeshti-se-ot-lechenie/112194 Goreshto.net
Клиентите на Kaufland дариха близо 20 000 лева на нуждаещи се от лечение

Средствата бяха събрани в инициативата „ДАРИ“, организирана съвместно с дарителската платформа DMS

Клиентите на най-голямата търговска верига у нас Kaufland дариха близо 20 000 лв. в поредното издание на съвместната инициатива с дарителската платформа DMS „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. От началото й досега в рамките й са събрани близо 150 000 лева.

 

Петото издание на дарителската инициатива се проведе за Великден, като до 9 май включително всеки желаещ можеше да направи дарение в кутии, разположени във всички хипермаркети на веригата в страната. Събраните средства се разпределят между хора, нуждаещи се от лечение и с активни кампании в DMS.

 

Партньорството между Kaufland и DMS стартира през 2021 година. „ДАРИ“ традиционно има две издания - за Великден и за Коледа. Инициативата се провежда в отговор на многобройните запитвания от клиенти на веригата за разполагане на кутии в обектите ѝ за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland се обърна за експертно съдействие към DMS. Утвърдената дарителска платформа се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността “ и работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Съвместната кампания на DMS и Kaufland дава още една, допълнителна възможност за дарение – на място в хипермаркетите на най-голямата търговска верига у нас.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.