Кмет на Бонев връща в община „Възраждане“ корумпиран архитект

https://goreshto.net/novini/kmet-na-bonev-vrashta-v-obshtina-vazrazhdane-korumpiran-arhitekt-5/145192 Goreshto.net
Кмет на Бонев връща в община „Възраждане“ корумпиран архитект

Един от най-приближените до Борис Бонев столични кметове Станислав Илиев е изгонил главния архитект на Община „Възраждане“ и на негово място назначава човек на скандално известния Николай Диков, който беше изгонен от ГЕРБ след редица сигнали за корупционни схеми.

 

Напъденият архитект Диков, срещу който кварталът протестира и до днес, от години е в близък с Илиев и Бонев, разкриват наши източници, заради което е бил изгонен и от младежката структура на партията в София и от районната организация. Според запознати победата на ППДБСС в някои от столичните квартали се дължи именно на сенчести връзки и зависимости с хора, покровителстващи Николай Диков.

Кметът Станислав Илиев ще възложи големия проект за „Зайчар“ 169,171, 173 и 175 именно на изгонения архитект Николай Диков. Като за целта ще назначи за главен архитект негов близък приятел. Напомняме, че жителите на Зона Б-5 отдавна са заявили своето неодобрение на работата на Диков в района, като дори иронично призоваха да му бъде издигнат паметник заради проблемите със строежа пред блок 18. Над 120 семейства от години протестират срещу изграждането на нов блок, тъй като според тях има опасност съществуващият блок 18 да пропадне заради блатистия терен. Освен това, строежът ги лишава от нормална пътна инфраструктура и е препятствие за достъпа на линейки и пожарни при нужда.

 

Гражданите твърдят, че имат и констативен протокол от район "Възраждане“ във връзка с изкривяването на болка.

 

"Констативният протокол е от главния инженер на район "Възраждане“, че има усукване и приплъзване на корпус А и усукване между корпуса А и Б в следствие на набиваните пилони, които са използвани на този строеж“, каза друг жител на района.

 

Само преди дни граждани организираха нов протест по тази тема, носейки табели „Искаме си улицата“, „Улица без вход и изход „Арх. Диков“, „В блатото е дипломата на арх „Диков“.

 

Недоволството на гражданите изглежда никак не притеснява новия кмет на район „Възраждане“ Станислав Илиев от ППДБСС, който вече работи усилено с архитект Диков по новия голям проект в района. Близкият до Диков Иво Джойков ще замени на поста уволнената главна архитектка Людмила Гавазова.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.