Корнелия Нинова вдигна мерника на пернишкия кмет

Топят го, че заграбил имоти за милиони 

https://goreshto.net/novini/korneliya-ninova-vdigna-mernika-na-pernishkiya-kmet/52402 Goreshto.net
Корнелия Нинова вдигна мерника на пернишкия кмет

Топят го, че заграбил имоти за милиони 

Кметът на Перник Станислав Владимиров, който в началото на седмицата напусна БСП с още около 50-тина членове на пернишката партийна организация след бурни скандали на Конгреса на левицата, ще разчита на подкрепата на олигарха Людмил Стойков и президента Румен Радев за консумирането и запазването на политическата си власт в бъдеще.

Това става ясно от хора от обкръжението на окопалата се в БСП Корнелия Нинова, която разбира се е в дъното на поредния зрелищен панаир на „Позитано“ 20.
 
По време на Конгреса, Станислав Владимиров, наричан свойски от перничани Станката, участвал в мелето с охранителите, които отказваха да допуснат Кирил Добрев и други опозиционери в залата.

След оставката му от БСП отправиха изключително тежки обвинения срещу него и дори го призоваха да подаде незабавно оставката си като градоначалник на Перник, тъй като бил избран с гласовете на социалистите.
Освен това бе обвинен и в клиентелизъм в полза на ГЕРБ и олигарсите от приближения до Корнелия Нинова социалист Георги Свиленски (съпруг №1 на настоящата половинка на президента Румен Радев – Десислава).

 

Хората, които са наясно с предисторията на грандиозния скандал между Нинова и Владимиров разкриват, че в дъното е личното приятелство между него и пернишкия бос на стоманата Людмил Стойков. Съмненията, които разяждат левицата са, че той е успял да създаде свой собствен кръг от бизнес интереси, без да се отчита на партията.

По-паметливи припомнят, че на последните парламентарни избори БСП успя да спечели едва 3 630 гласа в Перник, докато Владимиров бе избран с повече от 18 000 гласа за градоначалник.
Според ръководството на БСП, Станката умишлено е саботирал последните предизборни кампании и дори е прехвърлял гласове в полза на ГЕРБ и ИТН като повечето гласове са джиросани с благословията и финансовата подкрепа на Людмил Стайков.

Мълвата в Перник упорито носи, че разривът в отношенията между Нинова и Владимиров започнали още след местните избори през 2019 г., когато Станката в качеството си на член на НС на БСП, е бил привикан на среща с Нинова, на която му било заявено, че в бъдеще трябва да принуди Стайков да дава по 1 млн. лв. за предизборни кампании на социалистите.
На това искане Владимиров реагирал твърде бурно и категорично отказал да участва в „рекет над бизнеса“, в последствие преминал в кръга около президента Румен Радев.

Любопитна подробност е, че Станката поддържа близки приятелски отношения с лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов. В качеството си на премиер, той бе помолен лично и откликна на Владимиров за решаването на водната криза покрай пресъхването на язовир „Студена“. 

Враговете на Станката обаче не пропускат да напомнят, че един от виновниците за водната криза в Перник, е именно приятелят му Людмил Стайков, тъй като предприятия под негов контрол от орбитата на „Стомана“ източваха питейна вода, ползвайки я за индустриални нужди.

Макар Стайков от години вече да не е собственик на „Стомана“ мълвата носи, че неговата дума все още се чува в предприятието, благодарение на влиянието му над управляващите компанията мениджъри от България. 

Запознати разкриват, че наскоро прокуратурата и КПКОНПИ били залети от анонимни сигнали срещу Владимиров, за които се предполага, че са пускани под давлението на Нинова. В тях се набляга на необяснимото имотно богатство, споходило роднините на Станката през последните две години. Майка му и чичо му Нейчо Темелков, който е дългогодишен шеф на пернишката структура на БСП, се сдобили с общо 6 урегулирани поземлени имота за милиони в центъра на Перник с действащи разрешителни за строежи.

Освен това майката на Владимиров сложила ръка и на няколко хиляди декара земеделски земи, за които се твърди, че са придобити на „погребални цени“ от община Перник. В сигналите са посочени и имената на хора, които навремето са били титулярни собственици на земите, преминали в последните години в ръцете на близки роднини на Станката.

Анонимните сигнали гласят, че пернишкият кмет строи къща на първия ръкав на гръцкия полуостров Халкидики върху терен от 4 дка., като изпълнител и проектант е главният архитект на община Перник.
Според клюката, Владимиров е закупил терена от друг нашенец през есента на 2020 г. срещу сумата от 160 хил. евро.

В БСП Станката се ползва с противоречива слава. Той минава за един от успешните кметове на левицата с реална комунистическа закваска. Освен това той е потомък на убития през 1925 г. в Дирекцията на полицията комунистически деец и лидер на комунистите в Перник Темелко Ненков от десния режим на Александър Цанков след потушаването на Септемврийското въстание. 

Владимиров е член на БСП от 1996 г. и бе депутат в 44-я парламент, преди да бъде избран за кмет на Перник на местните избори през 2019 г.
Несъмнено напускането му ще се отрази пагубно на БСП на предстоящите избори на 2 април, като някои отсега пророкуват, че БСП ще има под 2000 гласа в Перник, което ще е историческо дъно за левицата.
Източник: Уикенд, crimesbg.com
 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.