Кой се облагодетелства от двете скандални докладни в Общинския съвет на Несебър?

https://goreshto.net/novini/koy-se-oblagodetelstva-ot-dvete-skandalni-dokladni-v-obshtinskiya-savet-na-nesebar-4/111077 Goreshto.net
Кой се облагодетелства от двете скандални докладни в Общинския съвет на Несебър?

Поне две скандални докладни записки бяха гласувани на последното заседание на Общинския съвет в Несебър.

Месец април 2023 година се оказа преломен за статуквото с което жителите на община Несебър са свикнали от около 15 години. Редовните ни читатели знаят, че нашата медия въпреки, натиска и блокадите отразява обективно ситуациите в цялата страна и естествено в община Несебър. В този дух е

редно да се отрази и своеобразното „априлско въстание“, което се случи на последните сесии на Общинския съвет в морската община.

Априлските сесии за изненада на запознати не преминаха както се очакваше по много линии. Ако погледнем назад във времето, предложенията давани от настоящия градоначалник и близки до него и Костадин Нищелков хора се приемаха безропотно от почти всички общински съветници.

Изглежда обаче, че опозиционните настроения в Общинския съвет в Несебър нарастват. Запознати с работата на общинарите забелязват сближаването на позициите на две или повече фракции. Гласувалите „против“ интересите на кмета и Нищелков вече са шест души, приближени към хотелиера Венелин Ташев и към партия „МОРЕ“ на бизнесмените от Свети Влас –  братя Диневи. Естествено обществото не може да е сигурно за причините за промяната в позициите на съответните съветници. Едни коментират, че причината са предстоящите избори и отрицателния рейтинг на Николай Димитров и отпадането на необходимостта да му помагат. Други, обаче споделят, че последните предложения и взети решения под натиска на Димитров и Нищелков са изцяло в ущърб на общината и това е прехвърлило границата на търпимост на част от съветниците.

Из коридорите на администрацията вече се говори, че общинарите са взели решения с които облагодетелстват хора свързани с Нищелков и Димитров и открито тях самите. За никого не е тайна, че Нищелков иска да усвои пътя, по който се стига до неговия бетонов възел. Смята се, че решението на Общинския съвет естествено е в негова полза. Защото той и без това от десетки години е отнел правото други собственици на съседни имоти да използват съответния път.

 

Друг важен момент според запознати е идеята за разширяване на гробищния парк на Кошарица. В това естествено няма нищо лошо (нито пък хубаво), но не и ако месец преди гласуване на решението за закупуване на съответния поземлен имот някой го купува и препродава на общината за цена доста по-висока от нормалната.

 

И тук в обществото назрява въпроса дали това не е търговия с влияние и началото на пазаруване на гласове за предстоящите избори.

 

Естествено жителите на община Несебър не могат да са сигурни дали тези и ред други причини са допринесли за разлома и за нарушаването на дългогодишното статукво в общината. На фона на това, председателят на Общинския съвет – Румен Кулев продължава да поддържа кмета Николай Димитров в решенията, които предлага и почти еднолично взима. Според приближени към общинското ръководство, обаче, Кулев тайно вербува „хора на кмета“, които при евентуална загуба на Николай Димитров да запазят работните си места или облагите, които получават от общината. Ако, тези факти са правдиви това значи, че Румен Кулев ще влезе в надпреварата за кметското място.

Процесите случващи се в Община Несебър са от изключителна важност за гражданите. Интересното тук е, че от страна на други медии няма никакъв интерес към работата на кмета и общинските съветници. Така с години тази „държава в държавата“ работи необезпокоявана от никого.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.