Лекарят-музикант Христо Деянов скочи срещу МВР! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/lekaryat-muzikant-hristo-deyanov-skochi-sreshtu-mvr-vizh-tuk/51079 Goreshto.net
Лекарят-музикант Христо Деянов скочи срещу МВР! (виж тук)

Христо Деянов скочи срещу безумията в МВР!

Лекарят-музикант и баща на певицата Лилана - Христо Деянов изригна срещу част от безумията в системата на МВР. Ето какво му се случи преди дни и какви въпроси постави на дневен ред:

"Отивам в МВР да си вадя нови документи поради изтичане на срока и установявам, че ми се водят няколко акта за превишена скорост на участъци с ограничения от 50 км, някъде по магистрала "Хемус", край Малиново.

Тези актове аз съм си платил в 14 дневен срок преди близо година, за да ползвам 30 % намаление, но се оказа, че КАТ, респективно МВР въобще не са си направили труда да изтрият от моите задължения платените актове, а са ги оставили да ми висят на главата. По този начин те принуждават гражданите да се разкарват до централата на КАТ в София и да се редят на страхотни опашки, за да могат след това в общината да си извадят новия документ. И това се случва в епохата на електронизация и дигитализиране на всяка една административна дейност! Хубаво е, освен да гонят бандитите, МВР и прокуратурата да си оправят нещата и да не тормозят и разтакават излишно порядъчните гражданите. Имам още един въпрос! Извество е, че много лесно могат да те вкарат за 24 часа в ареста, даже и ако не си носиш в себе си личната карта. Питам, кой носи вина за стреса, преживения ужас и психотравмата от едно такова действие на властта? Това може да има трайни и окончателни последствия за здравето и живота на един невинен човек, попаднал зад решетките при бандитите! Това го казвам като лекар и съм убеден в този факт, особено за по чувствителните хора. КОЙ НОСИ ВИНА, КОГАТО НЕ СИ БАНДИТ, А ТЕ АРЕСТУВАТ. Имам познати, които са много читави хора, но са попадали в такава неприятна ситуация и след това никой не понася отговорността, че са били задържани, без причина! Ако има някой компетентен адвокат, нека да сподели своето мнение, а именно - как и къде потърпевшият после да си търси правата за нанесените морални, финансови и физически вреди от един такъв арест?", изригна Христо Деянов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.